Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivano

Horvatinčić odustao od tužbe protiv aktivista Celakoskog

suđenje,tomo horvatinčić (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
06.09.2012.
u 14:35

Još lani u studenom na ročištu za mirenje Tomislav Horvatinčić izjavio je da ni pod kojim uvjetima ne pristaje na mirenje s Celakoskim. No, danas je kazao da će povući tužbu i snositi svoje sudske troškove.

Tomislav Horvatinčić neočekivano je danas povukao tužbu pred sucem zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Nenadom Lukićem protiv aktivista Prava na grad Teodora Celakoskog, kojeg je tužio zbog klevete.

Inače, Horvatinčić je tužio Celakoskog zbog izjave na konferenciji za novinare održanoj 4. lipnja 2010. da je poduzetnik posudio 15 milijuna eura od krim-miljea za gradnju Hoto centra, a još lani u studenom na ročištu za mirenje izjavio je da ni pod kojim uvjetima ne pristaje na mirenje s Celakoskim. No, danas je kazao da će povući tužbu i snositi svoje sudske troškove.

 

 

Komentara 3

DE
detour
15:53 06.09.2012.

"Isto tako želimo upozoriti javnost i nadležne institucije na još uvijek službeno nerazjašnjene okolnosti posudbe 15 milijuna eura navodno vlastitog novca koje je Tomislav Horvatinčić posudio tvrtki HOTO GRUPA d.o.o. Podsjećamo da smo još 14. lipnja 2010. Uredu za suzbijanje pranja novca pri Ministarstvu financija podnijeli prijedlog za pokretanje postupka ispitivanja porijekla novčanih sredstava posuđenih za realizaciju projekta izgradnje stambeno-poslovne građevine Cvjetni. Navedena sredstva HOTO GRUPA d.o.o. je morala osigurati radi nastavka realizacije kredita ishođenog kod Hypo Alpe Adria Bank d.d. Prema javno dostupnim i medijski objavljenim informacijama iza Horvatinčića je niz neuspješnih i propalih projekata te je krajnje dvojbeno kako je osobno mogao steći 15 milijuna eura gotovine. Stoga pozivamo nadležne institucije da prekinu štititi moćnike i poduzmu zakonom predviđene mjere u svrhu rasvjetljavanja financijske pozadine slučaja Cvjetni te da u interesu javnosti objave što su poduzele."

DE
detour
15:55 06.09.2012.

osim sto je pokrao sve sto ima, ubio je i nekoliko ljudi, ali i dalje slobodno sece. u hrvatskoj u zatvor idu oni koji ukradu cokoladicu, a ne oni koji ukradu tvornicu.

BO
bolesnodrustvo
19:36 06.09.2012.

Biće se Horvatinčić prepao ispitivanja porjekla novca, neovisno iz kojeg je izvora uvijek je to prljavi novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije