Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računi za smeće

Holding se oglasio o poskupljenju cijene odvoza otpada, evo što kažu

Svaki kamion odvozi “svoju“ vrstu otpada. U jednom zvonu za papir ima oko 500 kila otpada, a u jednom potezu može ih se isprazniti 10-ak
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
17.01.2019.
u 14:09

Iz Holdinga su poručili da će građani točno i na vrijeme biti informirani o novim cijenama odvoza otpada, onda kada će za njih imati prikupljene potrebne suglasnosti

Iz Zagrebačkog holdinga poručili su u četvrtak kako nisu točne informacije da bi u Zagrebu od travnja mogla dvostruko poskupjeti cijena odvoza miješanog komunalnog otpada, te poručili kako u ovom trenutku ne mogu govoriti o bilo kakvoj korekciji cijena niti precizirati datum stupanja na snagu cjenika koji je još uvijek u izradi.

Iz Holdinga su poručili da će građani točno i na vrijeme biti informirani o novim cijenama odvoza otpada, onda kada će za njih imati prikupljene potrebne suglasnosti.

"Jutarnji list" je objavio da novi cjenik Zagrebačkog holdinga predviđa drastično poskupljenje odvoza smeća, koji će u prosjeku biti dvostruko skuplji.

"Prihvati li Grad Zagreb cjenik koji Zagrebački holding od travnja planira početi primjenjivati za uslugu odvoza komunalnog otpada, Zagrepčani će u prosjeku plaćati dvostruko više cijene odvoza smeća, a za pojedine kategorije kućanstva mjesečna bi se naknada mogla povećati i za više od tri i pol puta", naveo je "Jutarnji list".

Iz Holdinga su priopćili kako je "netočno i neistinito" da će novi cjenik stupiti na snagu u travnju, jer je riječ o jednoj od radnih verzija. Dokument na koji se poziva "Jutarnji list" kao navodno gotovi Holdingov cjenik tek je jedna od radnih verzija materijala koji je još uvijek podložan promjenama i izmjenama, navodi se u priopćenju.

Istaknuli su kako se radi o "trećem prijedlogu cjenika koji je Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o poslala na suglasnost u Grad Zagreb nakon stupanja na snagu Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom".

>> Zašto gore automobili u Zagrebu

Komentara 9

Avatar links
links
16:31 17.01.2019.

sve rijedje odvoze smeće i sve je skuplje!!! Forsiraju neko razvrtavanje otpada pa ga oni voze na jedno mjesto, nisu apsolutno spremni, glavati seljonačelnik treba još 117 godina da napravi spalionicu...

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:00 17.01.2019.

U osijeku je već gotova stvar...poskupio odvoz od 25 pa do 100 %

MG
milerazbojnik@gmail.com
18:46 17.01.2019.

čisto ludilo i bezumlje i nije uopšte u pitanju hoče li ili neće poskupit jer nas vuku za nos isto kao i prošle godine kad je odmah na početku godine počelo stizat poskupljenje vodoprivrednih naknada a ljudi tek u osmomm mjesecu dobili rješenja o tom se tu radi famozni kako vele eu standardi a narod gule kako hoče i bez pravne osnove jer bi trebalo prvo stič rješenje o poskupljenju a onnda sv drugo i zato narode ne nadaj se nikakvim nboljitkima jer sve če gopoda dić da nahrane svoj glomazni aparat i to opet preko tvojih leđa jednostavno nije u redu i kraj glupiranja i blamiranja naroda sve te kante i sve drugo čemo mi masno platit i još bit ako treba i kažnjavani da oni mogu trenirat strogoču ili kulturu moš si mislit pol ili skoro cjeli dan vise na državnim jaslama klopaaju uzimaju pa ih se niti ne tiče uopšte ništa a bit če bogme milina od smrada ili ako li neko bude htio više vrečica da se osigura da ne moljaka njih kao slijepac ako li mu ustreba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije