Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskočio grad

Hoće li Jesenski i Turk te Vuković i Runjić ostati u centru Zagreba?

jesenski i turk
Petar Glebov/PIXSELL
18.04.2013.
u 18:00

Knjižari se žale na lošu komunikaciju s ravnateljicom KIC-a Krmpotić Kos

Grad Zagreb neće dopustiti sudsku deložaciju knjižara Jesenski i Turk te Vuković i Runjić, koje se godinama nalaze u prostorima Kulturno-informativnog centra u središtu Zagreba. To je obećao pročelnik Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport Ivica Lovrić, nakon što su vlasnicima knjižara odvjetnički uredi uručili rješenje o deložaciji zbog neplaćanja najamnine.

Stotine tisuća kuna

– Trenutačno sam osobno u dugu od 200.000 kuna. Za najam prostora u Teslinoj ulici KIC-u plaćali smo od 15.000 do 21.000 kuna mjesečno, što je u ovom uvjetima nemoguće platiti – rekla je Milana Vuković Runjić.

Knjižara Jesenski i Turk prošla je još gore. Oni su četvorni metar gradskog prostora (KIC je u vlasništvu Grada Zagreba) plaćali 559 kuna plus PDV!?

– U jedanaest godina smo KIC-u uplatili 2,7 milijuna kuna. Sada smo tri mjeseca zakasnili u plaćanju i odmah dobili rješenje da napustimo prostor do 9. svibnja – rekao je Goran Batina iz Jesenskog i Turka.

Ishitren potez

Da apsurd bude još veći, Skupština Grada Zagreba odredila je da se za četvorni metar gradskog prostora za knjižare plaća 111 kuna.

Astronomske cijene najma za knjižare u KIC-u dogovorila je bivša uprava putem licitacije, a nova ravnateljica KIC-a Gabrijela Krmpotić Kos tvrdi da je samo postupila po zakonu.

Sudeći prema Lovriću, knjižare će dospjeli dug morati platiti, ali obročno, a najamnina bi im mogla pasti tri do pet puta. Potez ravnateljice KIC-a Lovrić je nazvao ishitrenim, no kako je u utorak održana i konferencija za novinare na kojoj su o knjižarama KIC-a govorili i kandidat za gradonačelnika Rajko Ostojić i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, Lovrić je ministra zdravlja Ostojića pozvao na ukidanje participacije u zdravstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije