Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORASLI ZA 100 POSTO

HNS-ov Tomislav Stojak: Tražim hitno povlačenje poskupljenja grobnih naknada!

Tomislav Stojak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
18.04.2020.
u 11:37

Traži da žurno donesu odluku o poništenju novog cjenika o poskupljenju te da ga hitno stave izvan snage i cijene vrate na dosadašnje.

HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini uprave Zagrebačkog holdinga i Gradskih groblja zatražio je da hitno povuku poskupljenje grobnih i svih ostalih naknada koje su Zagrepčanima posljednjih dana stizale na kućne adrese. 

- Tažim od predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban i direktora Gradskih groblja Patrika Šegote da žurno donesu odluku o poništenju novog cjenika o poskupljenju te da ga hitno stave izvan snage i cijene vrate na dosadašnje - poručio je u priopćenju Stojak. 

Dodaje da je nakon potresa 22. ožujka ostalo stotine i tisuće uništenih domova i imovine građana, uključujući i grobna mjesta na zagrebačkim grobljima pa zato traži odgovorne da "pokažu zdrav razum i suosjećanje sa svojim sugrađanima", jer bi na taj nači uprava Zagrebačkog holdinga pokazala svoju odgovornost prema Zagrepčanima koji financiraju isti taj Holding plaćajući, dodao je, vrlo često preskupe komunalne usluge.

- Odlukom o poništenju drastičnog poskupljenja usluga Gradskih groblja dali mogućnost građanima da u ovoj teškoj situaciji nakon potresa tih nekoliko stotina kuna ostane u njihovim domovima za nabavu potrebnih životnih namirnica, što je danas i više nego važno - kazao je gradski zastupnik. 

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
07:35 19.04.2020.

za grob na Mirogoju 290kn,i to dok su mnogi grobovi oštećeni,a popravak ide na račun vlasnika.Bravo za Holding,dobro su to smislili!

KO
Kokoiduhovi
17:30 18.04.2020.

Grad Zagreb je u Služb. glasniku 24 od 2017. te u Sl. glasn. 24 od 2019. donio Odluku o grobljima i Odluku o izmjeni Odluke. Obje Odluke u članku 15. propisuju da se godišnja grobna naknada plaća jednom godišnje ae a prema Cjeniku kojeg donose Gradska groblja. Na web stran. istih nalazi se cjenik iz srpnja 2019. a po kojem smo primili uplatnice u travnju 2020. Budući da je Odluke donijela Skupština, kako to da Skupština nije pazila da u Odluci stoji obveza Gradskih groblja, da Cjenik prethodno podnosi Skupštini na suglasnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije