Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojašnjenje Komore inženjera

Hitni pregled zgrada nakon potresa ne uključuje procjenu štete niti izradu detaljne dokumentacije

Zagreb: Sanacija krova koji je oštećen u potresu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/12
26.03.2020.
u 19:13

Hrvatska komora inženjera građevinarstva smatra nužnim pojasniti što sve obuhvaća hitni pregled građevina nakon potresa. Za procjenu šteta ili program sanacije treba se obratiti Gradu Zagrebu

S obzirom na nejasnoće koje su se pojavile i brojna pitanja Zagrepčana, Hrvatska komora inženjera građevinarstva smatra nužnim pojasniti da 200-tinjak inženjera statičara, članova Komore, volonterski već danima provodi hitne preglede građevina nakon potresa.

- Sve aktivnosti oko hitnog pregleda koordinira Ured za upravljanje hitnim situacijama u Gradu Zagrebu. Zadatak naših statičara je da obave brzi i hitni pregled građevina nakon potresa. Svrha tog pregleda je ocijeniti je li građevina sigurna i uporabljiva za daljnji život ili se stanari iz nje moraju iseliti. Taj hitni pregled je ključan za sigurnost Zagrepčana čije je stanove i kuće pogodio potres i u velikoj mjeri određuje broj osoba koji treba privremeno stambeno zbrinuti - javljaju iz Komore, te pojašnjavaju:

- Taj hitni pregled inženjeri - statičari, članovi Komore, u ovoj izvanrednoj situaciji rade besplatno tj. volonterski. Oni su se hrabro i nesebično odazvali pozivu Komore i izašli na teren odmah u nedjelju u velikom broju kako bi se zaštitila sigurnost građana. I već danima su na terenu, usprkos epidemiji koronavirusa.

Zagreb: Sanacija krova koji je oštećen u potresu
1/30

- Hitni pregled građevina koji sada rade inženjeri statičari NE UKLJUČUJE procjene štete niti NE UKLJUČUJE izradu dokumenata za naplatu šteta. Za sve informacije oko programa sanacije molimo Zagrepčane da se obrate direktno Gradu Zagrebu - poručuju iz Komore inženjera građevinarsta.

VIDEO Pomak tla uslijed potresa u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije