Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

„HEP – srijedom na struju“ – besplatne vožnje u električnoj replici Fordova odltimera

HEP – srijedom na struju
Foto: PR FOTO
1/4
PR
Autor
PR članak
07.06.2016.
u 16:33

Projekt „HEP – srijedom na struju, građanima i posjetiteljima Zagreba svake srijede do 28. rujna 2016. godine i u vremenu od 10 do 16 sati omogućuje besplatnu vožnju u električnoj replici Forda model T rutom kroz centar grada. Projekt je pokrenut od strane tvrtke Eco Group i uz potporu Hrvatske elektroprivrede, s ciljem promicanja elektromobilnosti i odgovornosti prema okolišu.

Da je riječ o novoj i jedinstvenoj atrakciji koja će dodatno obogatiti turističku ponudu Zagreba, svojim dolaskom na prvu vožnju Fordovim električnim odltimerom potvrdili su i istaknuti hrvatski reprezentativci: košarkaš Ante Toni Žižić, rukometaš Luka Stepančić te vaterpolisti Ivan Marcelić i Ivan Milaković.

S ciljem promicanja koncepta elektromobilnosti, Hrvatska elektroprivreda je u sklopu projekta „HEP -srijedom na struju“ predstavila i razvojni projekt ELEN, prvi hrvatski lanac punionica za električna vozila.

„HEP je nacionalni lider u promicanju elektromobilnosti, a kroz projekt uspostave lanca ELEN punionica u cijeloj Hrvatskoj želimo postati i vodeći pružatelj usluga elektromobilnosti u regiji. Stoga smo projekt „HEP-srijedom na struju“ odlučili poduprijeti kako bi građanima i turistima Grada Zagreba omogućili besplatnu vožnju u električnoj replici atraktivnog Fordovog oldtimera i na taj način popularizirali korištenje električnih vozila.“, izjavio je Ivica Skorić, voditelj razvojnog projekta e-Mobilnosti HEP grupe.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio 19 javnih ELEN punionica i to po jednu u Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji, Krapini, Jastrebarskom i Križevcima (koje se nalaze u probnom radu), kao i četiri u Osijeku, tri u Varaždinu s AC punjačima (2x22 kW) te pet ultrabrzih punionica (snage 50 kW DC i 43 kW AC) u Koprivnici izgrađenih u sklopu EU projekta „Civitas Dyn@mo.

Uskoro bi u probni rad trebale biti puštene punionice u Vodicama, Metkoviću, Zadru i Bujama dok bi ispred zgrade Gradskog poglavarstva Grada Zagreba trebala biti uskoro završena gradnja prve ELEN stanica sa solarnim nadstrešnicama. U ovoj godini, HEP planira i izgradnju punionica u Rijeci, Splitu, Solinu, Dubrovniku, Šibeniku, Umagu, Virovitici, Bjelovaru, Kutini, Vinkovcima, Čakovcu, Ludbregu…

Želite prijaviti greške?