Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gamerski spektakl

Hearthstone Tour prvi se put igra u nas, u SC-u

Hearthstone
Foto: Arhiva VL
12.05.2016.
u 17:00

Onima koji će ovog vikenda zaigrati to je jedan od koraka prema osvajanju nagrade od milijun dolara. Igra se u još 30 gradova Europe istodobno

Prvi put u Zagrebu, Hrvatskoj, ali i u regiji, organizira se početni dio svjetskog Hearthstone Championship Toura, i to pod pokroviteljstvom jednog od najvećih svjetskih proizvođača igara, Blizzard Entertainmenta.

Već će sutra u Studentskom centru, istodobno s još 30 gradova u Europi, početi natjecanje u igri u kojoj u svijetu sudjeluje više od 30 milijuna registriranih igrača. Hearthstone Championship Tour najveće je takvo natjecanje, na čijoj se završnici najboljih 16 igrača bori za nagradni fond od milijun dolara i naslov svjetskog prvaka u Hearthstoneu. Hearthstone je, inače, razvijen u svijetu Warcraft serije, koristeći likove, lokacije i stvorenja tog virtualnog univerzuma.

Put do samog finala počinje skupljanjem bodova na ljestvici u samoj igri te kroz razna Hearthstone okupljanja, ali i kroz online natjecanja gdje po završetku svake sezone najbolji mogu osvojiti i dodatnih 100.000 američkih dolara.

– Turnir je stigao u Zagreb preko naših partnera, njemačkog Electronic Sports Leaguea. Kako se događaj prvi put zbiva u Zagrebu, fokus je na druženju i zabavi uz Hearthstone, dok je za sljedeću sezonu u pripremi znatno veća natjecateljska aktivnost – kaže organizator događaja Miroslav Pervan iz HCL-a.

– U svakom slučaju, bez obzira na zabavni karakter ovog događaja, važno je ozbiljno ga odraditi, kako zbog dobivanja na reputaciji tako i zbog probijanja u druge države regije koje zasad službeno ne mogu biti dio eventa – kaže Pervan dodajući kako će događaj biti povezan live streamom sa svih ostalih 30 gradova u kojima se turniri istodobno održavaju. Zgodno je spomenuti kako na zagrebačkom turniru mogu sudjelovati i strani igrači s obzirom na to da mogu sami izabrati lokaciju igranja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije