Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na meti oporbe

HDZ-ovci optužili Čovića da plaća dugove direktora

zagrebački holding
Patrik Macek/PIXSELL
27.10.2011.
u 08:37

Šefu podružnice Zagrebparking Holding je podmirio 20 tisuća kuna za školovanje u bivšoj tvrtki.

Preuzimanje duga za školovanje Roberta Mišete prije nego što je došao na čelo Zagrebparkinga, podružnice Zagrebačkog holdinga koji je taj dug preuzeo, a zbog čega gradski HDZ zahtijeva njegovu ostavku, kao i odgovornost prvog čovjeka u Holdingu Ive Čovića, tema je oko koje se i dalje vode bitke.

Sve je transparentno
– Ugovorom koji je Ivo Čović potpisao s firmom za koju je gospodin Mišeta radio prije, Holding je preuzeo osobni dug direktora Zagrebparkinga, što je 
nemoralno – kazala je HDZ-ova vijećnica Margareta Mađerić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama te stranke.

Dug u iznosu od 20 tisuća kuna Holding je u ožujku ove godine preuzeo na sebe, a kako smatraju u gradskom poduzeću, u tome nema ništa neobično.

– Kako je predsjednik uprave Ivo Čović već rekao, Zagrebački holding ima pravilnik o usavršavanju kako bi nekim zaposlenicima omogućio dodatnu edukaciju. Kao društvo proklamiramo cjeloživotno obrazovanje, a u slučaju Roberta Mišete učinjeno je isto – kazao je glasnogovornik ZG Holdinga Dušan Viro.

Napomenuo je također da u spornom ugovoru nema ništa neobično te da je sve napravljeno na transparentan način.

– Prilikom njegova dolaska, Holding je zaključio ugovor Mišeta – Holding i Iskon Internet kojim je na sebe preuzeo dugove školovanja u iznosu od 20 tisuća kuna, odnosno 1/3 ukupnog duga školovanja. Kako smo smatrali da je Mišeta dobar kandidat za posao koji radi, napravili smo to, i to na posve transparentno. Da nije imao tu edukaciju, sami bismo ga poslali na nju – zaključio je Viro.

Smetaju im karte
Robert Mišeta nije htio komentirati HDZ-ov zahtjev. Kratko je kazao kako je sve to dio predizborne kampanje. Osvrnuo se samo na pitanje o davanju povlaštenih karata zbog čega ga također optužuju. Prozvana su i neka poznata imena koja sva redom demantiraju te navode.

– U principu 12 tisuća ukinutih povlaštenih karata smeta onima koji su ih prije imali i parking im je bolna točka. Među njima su i pojedini političari i moj je stav da sve rade zbog toga – odgovorio je Mišeta.

Komentara 4

EL
elfenomeno77
08:54 27.10.2011.

sdp je lunapark u kojem se nezna tko pije a tko plaća..

SI
sikert
09:03 27.10.2011.

Ivom Čović je nastavio praksu rasipanja državnog novca istao onako kako je radio dok je bio direktor HEP-a, a i svi poslije njega ( osim ovog zadnjeg)- svaka mu čast.

VE
venezuela
15:49 27.10.2011.

Zagrebačkim holdingom upravljaju mafijaši iz Sinja sve na goli otok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije