Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ODLUKA BEZ PRESEDANA'

Hasanbegović ljutit na Esih i Prgometa zbog stolice u Staroj gradskoj vijećnici

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
10.12.2019.
u 13:33

Donedavni politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović u studenom je osnovao novu stranku ''Blok za Hrvatsku''.

Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović optužio je u utorak predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Dragu Prgometa da mu je na zahtjev bivše stranačke kolegice Brune Esih oduzeo mjesto u Skupštini i to je nazvao "odlukom bez presedana".

"Nije nikoga obavijestio, gospodin Prgomet samo je donio 'ad hoc firman' kojim me se miče s moga skupštinskog mjesta", ustvrdio je Hasanbegović te dodao kako načelno nema problema sjediti pokraj bilo koga u Gradskoj skupštini, "od Rade Borić do gospodina Radenka Tomića", ali da "postoje načela".

Zahtjev Esih nazvao je bizarnim i smatra da Bruna Esih tako želi "očuvati sinekuru potpredsjedničkog mjesta i poriva koji idu uz to prema skupštinskoj većini". Time je, kaže, pogaženo ne samo njegovo, već dostojanstvo položaja zastupnika u Skupštini.

Hasanbegović je ustvrdio da mu je, na pitanje zašto je to učinio, Prgomet jučer šeretski odgovorio da su dva zastupnika novi žetončići, novi dio njihove skupštinske većine, pa da im se morala učiniti ta mala usluga.

Kako Esih danas nema u Skupštini, Hasanbegović i dalje sjedi na svom mjestu, ali je najavio da u današnjem radu sjednice više neće sudjelovati.

Zbog toga što je gradonačelnik prihvatio amandmane Neovisnih za Hrvatsku Krešimira Kartela i Brune Esih, Hasanbegović im je poručio da je "politička trgovina legitimna i da na to imaju pravo, ali da pritom ne mogu gaziti političko, ljudsko i građansko dostojanstvo".

Donedavni politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović u studenome je osnovao novu stranku "Blok za Hrvatsku". 

Osnivanje Bloka za Hrvatsku epilog je događaja iz srpnja ove godine. Tada su organizirana dva istodobna stranačka izborna sabora, jedan u Zagrebu kojeg je predvodio Hasanbegović te jedan u Zadru pod vodstvom predsjednice Neovisnih Brune Esih. Nakon Esihina reizbora na dužnost predsjednice Neovisnih za Hrvatsku, stranka se podijelila.

Komentara 11

BR
Brandfackel2
13:49 10.12.2019.

Esihica se ravnopravno bori sa Petirkom, Grabarkom i Markićkom za sramotnu nagradu "Đapićka godine 2019".

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:23 10.12.2019.

Nek sjedne na sećiju haha

DU
Deleted user
15:32 10.12.2019.

Bruna je valjda jedini političar (političarka) koja je u politiku ušla u namjeri da svojim angažmanom i svojom žrtvom nešto promijeni na bolje, za razliku od velike većine ostalih koji su u politiku ušli radi osobne koristi. Jedna je od rijetkih političara bez i jedne jedine afere. Zato joj je i teško plivati među piranjama, ali nadam se da će to hrvatski građani kad tad ipak prepoznati i njezinu upornost, iskrenost, domoljublje i poštenje konačno nagraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije