Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka holdinga

Hanžekoviću idu ovrhe za Čistoću

Marijan Hanžeković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
08.03.2014.
u 15:00

Odvjetnike angažiraju i Grad i Holding. Grad ih trenutačno ima 15, a isti cilj žele ostvariti i u komunalnoj megatvrtki

Zagrepčani koji imaju neplaćene komunalne račune bit će kažnjeni – umjesto 300 kuna javnobilježničkih troškova, sada će uz dug zbog neplaćenih računa plaćati i odvjetničke naknade.

Godišnja obnova ugovora

Odlučeno je to u Holdingu i dogovoreno da će ovršne poslove, umjesto njihove pravne službe, preuzeti vanjski odvjetnici. Tako već od ponedjeljka, kako doznajemo iz Čistoće, odvjetnički ured Hanžeković & Partneri preuzima svih 25 tisuća predmeta koji su pod tom Holdingovom podružnicom. Spomenuti odvjetnički ured, koji obavlja ovrhe i za Hrvatsku radioteleviziju, s Holdingom ima ugovor još od 2008. godine koji se godišnje obnavlja, no Marijan Hanžeković informaciju o preuzimanju ovrha Čistoće nije želio potvrditi. Kazao je tek da je predmet ugovora zastupanje Holdinga pred sudovima.

– Sukladno našem ugovoru, plaćanje je ugovoreno po naplati gdje nam pripada odvjetnički trošak. Holding nema direktnih izdataka jer nam ne plaća dok se trošak ovrhe, koji se obračunava sukladno odvjetničkoj tarifi, ne naplati od dužnika – objasnio je način naplate Hanžeković. Njegov dolazak u Čistoći nije oduševio nikoga, jer kako doznajemo, imaju pravnu službu koja je posao do sada obavljala bez problema. Dodali su kako će u konačnici najveću cijenu platiti građani jer će angažirani odvjetnici njima naplatiti uslugu.

– Ne znamo što će moći učiniti više od naših ljudi jer i sada naša pravna služba dužniku šalje opomene, ali i ovršni prijedlog Fini pa se dug naplaćuje ako se ima od čega uzeti – istaknuli su iz Čistoće. Holding trenutačno koristi usluge 66 vanjskih odvjetničkih ureda, no prema planovima, taj se broj treba srezati na 15.

Srezali odvjetničke usluge

Rezanje angažiranih odvjetnika proveli su i u Gradu – u 2012. godini Ugovor o zastupanju bio je potpisan s 40 odvjetnika i odvjetničkih društava, dok ih je lani angažirano 15. Njima je te godine delegiran 1081 predmet.

– Odvjetnicima Grad plaća naknadu za rad sukladno tarifi o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika, a temeljem ugovornog odnosa koji svaki opunomoćenik ostvaruje s Gradom, a koji se sklapa na određeno vrijeme – rekao je Vidoje Bulum, pročelnik stručne službe gradonačelnika. U svojim službama Grad, naime, ne zapošljava nijednog odvjetnika. 

>> Hanžeković: Poslao sam ovrhu čak i sebi, ali i nekim prijateljima  

>> Ne dobiju li napokon kante, smeće će odnositi Bandiću pred zgradu!

Komentara 14

Avatar tituš
tituš
16:33 08.03.2014.

Manjka ovome novaca za preuzimanje EPH, pa mu grad treba uvaliti tisuće predmeta, u prosjeku svaki po 500 kuna pa vidite računice! Treba iz kompjutera ispisati tisuće riješenje o ovrsi i pri tome paziti da se točno upišu podatci o dužniku i laka lova je tu! Sramota od države i prava! Ovaj će valjda živjeti 300 godina, a možda i duže!

2X
2Xgeneral
15:30 08.03.2014.

vjerojatno će u konačnici braniti i gradonačelnika?

CH
chemica
18:53 08.03.2014.

Nemam ništa protiv ako će pravnici u Holdingu koji su do sada radili ovaj posao dobiti otkaz. Neće? Mislim, bilo bi logično kada će njihov posao obavljati netko drugi, odvjetnički ured. Bilo bi logično, ali u normalnoj Hrvatskoj. Ova to još uvijek nije kada se dešavaju ovakve, više nego abnormalne stvari i nikom da vlas s glave padne. Evo, ako ni zbog čega drugoga, onda zbog pogodovanja "podobnim" odvjetničkim uredima koji za Grad obavljaju poslove koje bi mogli obaviti i sami gradski službenici! Farsa od države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije