Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKUŠEVAC Kupci i trgovci doskočili zakonu tamo gdje on ne vrijedi i gdje nije važno ima li plina

Gužva zbog jakna, skija, deka i lepinja na Hreliću

11.01.2009.
u 23:41

Zagrepčani ipak kupuju nedjeljom, i to na Hreliću. Na izboru su topli kaputi, buce, čarape, deke, opruge pa čak i tople lepinje.

Na minus šest celzijevaca na livadi prekrivenoj snijegom smjestili su svoje štandove trgovci, zadovoljno trljajući ruke.

– Hreliću će se vratiti stari sjaj. Trgovački centri su zatvoreni, pa će ovdje, nadamo se, biti prava ludnica jer građani su se navikli na nedjeljni odlazak u kupnju – rekao je prodavač Gjergj Tunić, nastavljajući kupce mamiti “najmodernijim i najtoplijim jaknama”.

Cijena im je, kako kaže, prava sitnica, od 200 do 250 kuna. No prošećete li samo nekoliko metara, možete se odjenuti od glave do pete za 120 kuna.

– Ove debele zimske jakne su po 20 kuna, rukavice po pet, tri para čarapa za 10 kuna – nabrajala je Rabija Alić, ističući kombinaciju koje bi se posramili svi modni stilisti. Građani koji se ne mogu pomiriti sa zakonom koji im je omiljene dućane nedjeljom stavio pod lokot, pronašli su način da mu se narugaju i već u nedjelju su pohitali na Hrelić.

– Stalni sam kupac na Hreliću. Tražim si klizaljke, ali nisam imao sreće, no usput sam prijatelju donio da proda stare klizaljke moje unuke – rekao je Damir Aljinović. Kako nije bilo klizaljki njegova broja, bacio se na razgledanje skija, čija cijena nije bila viša od 60 kuna.

Ipak većina građana koja je bila u nedjeljnoj kupnji najdulje se zadržavala na štandovima s dekama i poplunima.

– Nema plina, pa ljudi traže sve što bi ih moglo grijati. Ali volio bih da je prodaja veća jer moje deke griju bolje od bilo koje grijalice – objasnio je prodavač. Zapakirane deke kod njega se mogu kupiti za 150 do 200 kuna. Rabljenih ima i za 30 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije