Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužva u Zagrebu

Taksisti objasnili zašto su blokirali Vukovarsku: Uber radi nezakonito

Prosvjed - Vukovarska
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/20
21.06.2017.
u 09:53

– Razlika između taksista i Ubera je u tome što taksisti rade u skladu sa zakonom, a Uber radi nezakonito – kazao je predstavnik taksista

Gužva u centru Zagreba jutros je bila još veća nego inače kada ljudi idu na posao. 

Zbog prosvjeda taksista s područja cijele Hrvatske u Zagrebu, koji su parkirani u Vukovarskoj ulici od Savske do Ulice Hrvatske bratske zajednice, promet se odvija otežano, kratko je priopćila ujutro zagrebačka Policijska uprava.

VIDEO Patrik MACEK/PIXSELL

Hrvatski taksisti prosvjeduju zbog nelojalne konkurencije, prije svega Ubera, čije prevoženje putnika nije regulirano.

Građani vole mrziti taksiste

Predstavnici taksista kazali su da je to "spontano okupljanje" zato što već "dvije godine ne funkcionira pravna država". 

– Više nemamo što napraviti, osim ovoga što smo napravili. Ovim spontanim okupljanjem željeli smo izraziti nezadovoljstvo državnim institucijama koje provode svoje zakone. Uber već dvije godine radi u suprotnosti sa zakonima, a tome svjedoče i izjave ministra Butkovića i premijera – rekao je predstavnik okupljenih taksista te dodao da Uber u Hrvatskoj već dvije godine radi nezakonito. 

– Građani vole mrziti taksiste. Zašto je to tako, to su neki repovi iz prošlosti. Razlika između taksista i Ubera je u tome što taksisti rade u skladu sa zakonom, a Uber radi nezakonito – kazao je predstavnik taksista i dodao da je "Uber inovativan i moderan u pronalaženju načina kako kršiti zakon". 

Na prosvjedu je jedan taksist opsovao novinara Indexa Vojislava Mazzocca, a potom mu je udario opremu kojom je snimao prosvjed. Zbog prosvjeda taksista u Vukovarskoj ulici od jutros je popriličan zastoj već kod Koncertne dvorani Lisinski, a ista je situacija sve do Savske.

Ključne riječi

Komentara 125

PA
Panac
08:17 21.06.2017.

Monopol je sam po sebi štetan,zato nek se taxisti prilagode ili nek delaju nekaj drugo. Prošla su vremena kada su strance vozili od cvjetnog trga do hotela Dubrovnik ( cca 250 m ) preko Dubrave

MA
max
08:00 21.06.2017.

A kaj bi oni opet monopol da mogu cijeli dsn igrati sah i zaraditi tako da oderu onog jadnika koji nema drugog izbora,? Prestanite blokirati nego idite i strajk da vidimo da li cete kome faliti?

Avatar Klodi
Klodi
08:35 21.06.2017.

Pisali ste kazne poljoprivrednicima sa traktorima pa jel imate m**a pisat i ovim šahistima. Al mi smo zadnji u Evropi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije