Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOLDINGOV VLADIMIR NAZOR

Gubi milijune, zapošljava rodbinu i prijatelje, a i dalje je direktor

03.06.2009.
u 23:16

Ustanova za organizirani odmor djece i mladih Vladimir Nazor, podružnica Zagrebačkog holdinga, jedan je od najvećih gubitaša, a ujedno i leglo kriminala, tvrde zaposlenici.

Izvješće gradonačelniku
Prošlu je godinu završila u minusu od 5,3 milijuna kuna, a na kraju ove godine predviđaju gubitak od četiri milijuna. Poslovanje češlja čak i ekipa gradskog Kontrolnog ureda koja nije nadležna za podružnicu jer je Holding samostalno trgovačko društvo. Šef Ureda Mirko Herak nije nam želio ništa otkriti.

– Nisam siguran je li kontrola gotova, no i da jest, rezultate vam ne mogu dati. Ne bi bilo u redu da ih vi dobijete prije gradonačelnika – kazao je Herak. Istodobno, Večernjaku se zaposlenici podružnice žale na ponašanje i način poslovanja Stjepana Cerovskog, direktora podružnice. Poslovi se, tvrde, dijele po simpatijama i dobrim i rodbinskim odnosima, a naknadno se raspisuju natječaji.

– Nazor, koji je u poslovnom minusu, više stotina tisuća kuna plaća poslove uređenja hortikulture. Te smo poslove prije radili mi – upozoravaju zaposlenici. U kampu Veli Jože u Savudriji, napominju, u tijeku su radovi na sanitarijama, što su prije također radili sami. S. Cerovski nije želio komentirati optužbe. Odgovorio nam je da je u posljednjih godinu dana na nabavu potrošeno 650.000 kuna. To je nelogično kad sam navodi da uređenje kampa V. Jože i hostela Remetinec stoji 736.000 kuna.

Čović sporo reagira
Cerovski u siječnju nije želio komentirati kako je u upravi podružnice zaposlena njegova rođakinja Nevenka Tepšić, a u vešeraju Grada mladih sestra Katica Jakopović. Ona je potvrdila da mu je sestra, no na pitanje kako je došla do posla kratko je rekla: “Imam temperaturu i nemam šta s vama o tome razgovarati” te poklopila slušalicu. Na recepciji hostela Remetinec zaposlen je i Dario Cerovski, sumještanin i direktorov prijatelj iz Dragonošca.

Šef Holdinga Ivo Čović kazao je da zna za probleme i da će u Nazoru obaviti reviziju. Nije jasno zašto žustrije ne djeluje i ne promijeni direktore podružnica koje sumnjivo posluju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije