Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNJEŽNA KRALJICA

GSS sa Sljemena izvlačio desetak iznemoglih navijača

04.01.2009.
u 20:17

Borbu najboljih slalomašica svijeta na novčano najbogatijoj utrci Svjetskog kupa danas je na Sljemenu gledalo oko devet tisuća navijača, za četvrtinu manje nego lani. Većina kaže da je to zbog toga što je utrka održana u rano jutro pa su mnogi željeli pričekati da se digne temperatura koja je na vrhu Medvednice prije starta bila – 8 Celzijevih stupnjeva. Navijači su trubama i pljeskalicama navijali podjednako za sve slalomašice sve dok se nisu spustile miljenice publike Ana Jelušić i Nika Fleiss. Tad su tribine zagrmjele!

Bandić: Nikad bolje
– U društvu prijatelja i kćeri navijali smo za cure. Atmosfera je odlična – rekao je fotograf Damir Hoyka.

Utrku su pratili i ravnatelj policije Vladimir Faber, zagrebački pročelnik za kulturu Duško Ljuština, gradonačelnik Milan Bandić, boksač Stipe Božić...
– Nikad dosad nije bilo bolje, sve nam je išlo naruku, posebno vrijeme – rekao je gradonačelnik Bandić.

Ovogodišnja ledena staza bila je opasna. Ozlijedilo se nekoliko skijašica. Najteže je prošla Nicole Hosp koja je trebala otvoriti prvu vožnju, no ozlijedila je koljeno prije početka utrke. Prevezli su je helikopterom u Traumatološku stanicu. Nakon što su je liječnici pregledali, ustanovljeno je da je ozljeda lakša.

Austrijanac oduševljen
Na Sljemenu je danas i fotoreporterka FAH-a ozlijedila ligamente koljena, a stradao je i fotoreporter dok se spuštao niza stazu; šiljkom na derezi probio je list desne noge. Gorska služba spašavanja intervenirala je desetak puta najviše zbog iznemoglosti navijača. U vojni sanitet odveli su 20-godišnjeg mladića kojem je pozlilo i krvario je iz nosa, a u prihvatnome centru GSS-a utoplili su djevojku koja se pothladila jer se nije primjereno odjenula. Na stazi se onesvijestio 12-godišnjak koji je vozilom Hitne pomoći odvezen u Klaićevu bolnicu.

Među navijačima bio je i 29-godišnji Austrijanac Gerald Pistrather: – Nisam očekivao toliko navijača. Oduševljen sam - rekao je.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije