Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROK DO 1. KOLOVOZA

Gradska skupština odbila prijedlog o držanju domaćih životinja na Jakuševcu

Gradska skupština
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
18.04.2019.
u 19:50

Oporba je podsjetila kako je prvi rok za zabranu držanja životinja u naselju Jakuševac bio 31. prosinca 2012. godine, a koji do danas nije stupio na snagu

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici u četvrtak većinom su glasova odbili prijedlog zaključka Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez o držanju domaćih životinja na području naselja Jakuševec kojim su željeli obvezati gradonačelnika da se očituje o tome hoće li tamošnjim stanovnicima produžiti ili ne rok za držanje domaćih životinja i nakon 1. kolovoza.

Oni su namjeravali zadužiti gradonačelnika Zagreba da se u roku od 30 dana očituje Gradskoj skupštini o provedbi članka 3. Naredbe o određivanju područja Grada Zagreba na kojima se dopušta držanje domaćih životinja, kao i o namjeri novog produljenja roka za držanje domaćih životinja na području naselja Jakuševec.

Podsjetili su kako je prvi rok za zabranu držanja domaćih životinja u naselju Jakuševac bio 31. prosinca 2012. godine, a koji rok do današnjeg dana nije stupio na snagu te da je gradonačelnik Bandić u posljednjih sedam godina deset puta produžio rok za stupanje na snagu zabrane držanja domaćih životinja na području naselja Jakuševec.

Radi opravdane neizvjesnosti i zbog dosadašnjih odgoda naredbe, predložili su Gradskoj skupštini da donese zaključak kojim će obvezati gradonačelnika da se očituje o provedbi članka 3. i hoće li novom izmjenom naredbe dopustiti držanje domaćih životinja na području naselja Jakuševec i nakon 1. kolovoza 2019.

Milan Bandić održao konferenciju za medije na temu Akti gradonačelnika

Komentara 2

DO
dopizdilomi
21:19 18.04.2019.

Pa u Jelkovcu ima više životinja i domaćih životinja nego u Jakuševcu.

VE
verica2
22:45 18.04.2019.

Psi se smiju držati i na Trgu bana Jelačića, a domaće životinje ne smiju ni na Jakuševcu. Pajcek, ovca ili koza nisu prljaviji niti smrde više od psa, a sasvim sigurno su bezopasniji. Osim toga, sada je in imati pajceka za ljubimca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije