Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESKUPO PARKIRANJE

Građani protiv Zagrebparkinga: Prekinite taj teror!

pauk
Željko Hladika/PIXSELL
18.10.2010.
u 22:15

Samohrana majka Blaženka Miletić dnevno plaća 30 kn za parkiranje

U Ulici Fausta Vrančića ima široki nogostup gdje su stanari uvijek parkirali i gdje nisu smetali pješacima, ni za kolica, a nema ni znaka koji bi nam zabranio parkiranje. Najednom je pet-šest “pauka” počistilo cijelu ulicu. Oduzeti nam toliki novac, pogotovo u prilikama u kojima danas živimo, je zločin, priča Davor Šarić, kojemu je u čistki također odvezen automobil i jedan od brojnih građana koji su se u ponedjeljak javili u redakciju Večernjeg lista sa svojim iskustvom sa “zagrebačkim plavcima”.

Jedan od problema

Dan ranije, podsjećamo, objavili smo tekst o rujanskoj odluci Ustavnog suda kojom su ukinute pojedine odredbe Komunalnog glasnika na temelju kojih je Zagrebparking “dizao” automobile s nogostupa neovisno o ostavljenom prostoru za pješake, ili ako je riječ o vozilu koje se nakratko zaustavilo. No, po reakciji građana, očito su nezakonite odredbe obilato primjenjivane, ali treba reći i da je parkiranje na nogostupu tek jedan od problema i nedorečenosti te Holdingove podružnice.

– Cijeli sam život proveo kod roditelja u središtu grada, a otkad sam se odselio više ne mogu dobiti kartu za prvu zonu, tako da moji roditelji sada žive u nekoj vrsti izolacije. Parking je ograničen na sat vremena, tako da ne mogu biti kod njih nikad duže od sat vremena, osim nedjeljom. Njima se kvaliteta života znatno smanjila, i to doista nepotrebno – opisuje Ivan Decker svoje iskustvo i još jedan gorući problem Zagrebparkinga.

Kvalitetniji život

Povlaštena karta za parking utječe i na život Blaženke Miletić, samohrane majke djeteta koje zbog poteškoća u razvoju mora voditi u Dubravu u Centar za odgoj i na Rebro na rehabilitaciju, te za parking daje 30-ak kuna dnevno.

– Kako živim izvan grada, zamolila sam Zagrebparking da mi omogući kupnju povlaštene karte da bih mogla provoditi više vremena s djetetom i kako bih mu olakšala situaciju. Ne tražim dar – kaže B. Miletić, koja od Zagrebparkinga nije dobila odgovor.

Javite se ako ste i vi doživjeli loša iskustva sa Zagrebparkingom.

e–mail: vecernji@vecernji.hr ili na besplatni telefon 08008585

Komentara 53

CM
crna mamba
00:07 19.10.2010.

To vam je vaša borba dala,samo vi i dalje glasajte SDP u ZG za pa ćete plaćati i zrak koji udišete!

TU
Tupislav
07:43 19.10.2010.

Ja smatram da je najbolje da i ukinemo crte na cestama kao sto je u albaniji I meksiku pa da svatko vozi kako hoce, zatim i ogranicenja brzine ukinut, jer smo Tuposlavi bili i ostali..

CO
coska
08:15 19.10.2010.

Parkirati na nogostupu...Ni u jednoj normalnoj drzavi to nije dozvoljeno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije