Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
socijala

Građani prigovaraju zbog isplata pomoći nemarnim ljudima

sdp (1)
presnimila Ljiljana Risek
16.01.2011.
u 10:43

Za tekuću akademsku godinu, Grad Lepoglava dodijelit će 30 stipendija, 25 po socijalnim kriteriju, a ostale za deficitarna zanimanja

 - Kao socijaldemokrati, u Gradskom vijeću pojačano se zalažemo za pomoć slabima i osiromašenima. Zadovoljni smo što će se ove godine iz gradskog proračuna za socijalu izdvojiti čak 1,14 milijuna kuna. Uz sve razumijevanje za probleme takve populacije, treba razumjeti i građane koji prigovaraju isplati pomoći onim ljudima koji su se vlastitim nemarom i alkoholizmom doveli u situaciju da trebaju takvu pomoć. To više što mnogi od njih novčanu pomoć i dalje troše na cigarete i alkohol.

   To je, među ostalim, naglašeno na izvještajno-tematskoj konvenciji Gradske organizacije SDP-a Lepoglave, čiji su članovi razgovarali o socijalnim programima i stipendiranju učenika.

- Oprečna mišljenja i nerazumijevanje problema treba rješavati neprestanom komunikacijom gradskih službi s građanima – istaknuli su esdepeovci. Uz činjenicu da se iz gradskog proračuna izdvaja 460.000 kuna za prijevoz srednjoškolaca, 130.000 kuna za pomoći za stanovanje, te 150.000 za jednokratne pomoći građanima, predsjednik GO SDP-a Alojz Gredelj naglasio je i zadovoljstvo što su u socijalni program uvrštene i mnoge druge potpore.

- Među njima je i projekt gradnje sanitarnog čvora u svakoj kući, a za to je osigurano 50.000 kuna. Velika potpora siromašnim, starim i bolesnim građanima je gerontološka skrb, za koju se izdvaja 25.000 kuna na godinu – rekao je Gredelj. Izraženo je i zadovoljstvo što se, pored kreditiranja, uvelo i stipendiranje siromašnih studenata. Natječaj je u tijeku, a za tekuću akademsku godinu dodijelit će se 30 stipendija, 25 po socijalnom kriteriju, a ostale za deficitarna zanimanja. O pripremama SDP-a za izbore lepoglavskim esdepeovcima govorio je saborski zastupnik Mario Habek.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
06:21 17.01.2011.

Bravo ŠČUKI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije