Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv stambene gradnje

Građani Donje Dubrave Bandiću poslali peticiju i najavili novi prosvjed

Stanovnici Dubrave prosvjedovali protiv rušenja parka u Vinodolskoj ulici
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/9
21.02.2020.
u 12:58

Građanima je neprihvatljivo da se devastira još jedna zelena površina, kojih nema dovoljan broj, poručili su.

Građani Donje Dubrave obratili su se gradonačelniku Milanu Bandiću protiveći se stambenoj izgradnji na mjestu parka i igrališta na području Vinodolske 23.

Njihovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

- Nakon što smo Vam se obratili 11. 2. 2020. i 15. 2. 2020. organizirali javni prosvjed, u namjeri da sačuvamo park i dječje igralište na području Vinodolske 23, nemamo spoznaja da je gradska uprava išta poduzela u tom cilju.

Na sastanku održanom 14.2., kao i u priopćenja odaslanom javnim glasilima, vidljivo je kako nadležne službe, uključujući VGČ Donja Dubrava, nastoje sa sebe skinuti odgovornost za propuste radi kojih je došlo do toga da je vlasnik parka postao privatni investitor.

 

Unatoč izrečenom na održanom sastanku i sadržaju priopćenja Grada Zagreba odaslanog medijima, jasno je da je do ove situacije mogla dovesti samo krajnja nebriga odgovornih, od MO, VGČ, do nadležnih službi Grada Zagreba, neovisno u kojem razdoblju su počinjeni propusti.

Građanima je i dalje neprihvatljivo da se u MO 30. svibnja 1990. devastira još jedna zelena površina, kojih nema dovoljan broj. Mišljenja smo da, uslijed klimatskih promjena i vidljivog povišenja prosječne temperature, postaje neophodno značajno povećanje gradskih površina pod drvećem i zelenilom, a ne njihova devastacija.

Naročito smo zabrinuti radi toga što je i s druge strane zgrade MO igralište, također u privatnom vlasništvu pa se bojimo da i taj prostor ne doživi sudbinu parka.

Stanovnici Dubrave prosvjedovali protiv rušenja parka u Vinodolskoj ulici
1/8

Odlučni smo i dalje se boriti i prosvjedovati protiv stambene izgradnje na mjestu našeg parka, sve dok Grad Zagreb ne otkupi, ili ne zamijeni parcelu te park uredi. Sljedeći javni prosvjed održat ćemo u subotu, 7. 3. 2020.

U prilog podrške građana našim zahtjevima, dostavljamo Vam peticiju, koju su potpisala 1042 građana.

Gradonačelniče Bandiću, u cilju traženja rješenja, ovim putem još jednom tražimo da naše predstavnike osobno primite na razgovor, stoji u obraćanju kojeg potpisuje Ivan Forgač, predstavnik Građanske inicijative 'Trnava-Donja Dubrava'.

Ključne riječi

Komentara 6

2X
2Xgeneral
17:03 22.02.2020.

žalosno je to što grad nije nikada prenjeo vlasništvo neke zemlje koja je bila nacionalizirana i data gradu. sada povratkom nacionalizirane zemlje jer nije privedena svrsi javljaju s eproblemi. pola ferenčice je napravljeno na privatnoj zemlji cca 6000 m2, grad napravio ulice, komunalije privatnim kućama koje su izgrađene ilegalno i ne mogu s elegalizirati nikada. na upit gradu i inspekciji da riješe nastali problem svojim neradom matan miki poklonio ceste i svu infrastrukturu vlasniku i rekao da sam rješava svoje vlasništvo. znači grad ilegalno napravio ceste, struju, vodu, kanalizaciju na tuđoj zemlji a imo je mogućnost da se u 40 godina upiše kao vlasnik te zemlje. nisu ništa napravili. vlasnica u zemljišnim knjigama normalno digla vlasnički list iako ima rješenje o nacionalizaciji u kojem piše da grad postaje vlasnik ali se nikada nije upisao a 50 kuća ilegalno napravljeno. ajd sad to riješi???

ET
etizop12
15:20 21.02.2020.

A zelena površina i park napravljeni na privatnoj zemlji....

IG
igorl
10:08 24.02.2020.

Hmm - privatna zemlja, ne? Dakle - ako je navedena ko gradjevinsko zemljiste, mozes mu staviti soli na rep. Nije mi jasno zasto se vrli sugradjani ne dogovore, svatko lupi sa 500E na stol i ne otkupe zemlju. Pa se nebu nis sagradilo. Aha, znam, treba netko drugi platit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije