Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupo čuvanje stana u središtu Zagreba

Grad Zagreb udruzi 'Sve za nju' za zaštitu stana plaća 1000 kn na dan

Stan
Anto Magzan/VLM
20.10.2009.
u 00:57

Gradonačelnik je novac namaknuo iz tekuće pričuve. Riječ je o stanu od 175 četvornih metara.

Da bi pokrio troškove zaštitarske službe koja udruzi "Sve za nju" čuva stan u Mislavovoj 10, gradonačelnik Milan Bandić odlučio je uplatiti 103.680 kuna. Po tome, čuvanje toga stana stoji tisuću kuna na dan!

A zaštitari imaju mjesečne plaće od dvije do tri i pol tisuće kuna. Gradonačelnik je novac namaknuo iz tekuće pričuve. Riječ je o stanu od 175 četvornih metara koji je 15. rujna Grad dao udruzi "Sve za nju" koja okuplja žene oboljele i liječene od raka dojke.

S obzirom na to da je stan derutan, udruga ga je dala urediti, a za to vrijeme čuvaju ga zaštitari kako netko ne bi provalio u stan.

Nejasno je zašto čuvanje stana za to vrijeme, od 15. rujna do 31. prosinca, stoji više od sto tisuća kuna i zašto je udruga unajmila druge zaštitare kada Grad ima ugovore sa zaštitarskim tvrtkama koje na oku drže ostale gradske prostore koji se ne rabe.

– Slažem se da je to visok iznos, ali ne znam da smo dobili taj iznos. U posljednje vrijeme manje sam angažirana u udruzi. Znam da su taj stan i prije nego što smo ga preuzeli čuvali zaštitari – kazala je Bojana Benović, potpredsjednica udruge "Sve za nju". Adaptaciju stana, kaže, udruga financira sama.

Do predsjednice udruge Vesne Andrijević-Matovac, koja je tražila novac, nismo mogli doći jer je na putu u Španjolskoj. Nismo dobili ni pročelnika Ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimira Šostara preko čijeg je ureda udruga "Sve za nju" dobila prostor.

Komentara 5

ZI
Ziggy313
07:48 20.10.2009.

Široka je lepeza načina kako Banditi \"cuclaju\" gradski proračun...

NE
nepoznatinetko
09:53 20.10.2009.

jeste li ikad pokušali unajmiti zaštitara? onda znate koliko to košta po satu. istina je da oni sami imaju male plaće, ali to ne sprječava vlasnike tih tvrtki i ostale da im nabiju cijene.

DU
Deleted user
12:49 20.10.2009.

Halo Bing, kako brat? Ukrao starici novcanik sa 10 kuna? Jadno, jadno... Nego imam jedan stancic od 175 kvadrata. Cijena? Prava sitnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije