Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARŠAVSKA

Grad Zagreb radi novo rješenje za rampu - sadašnje ne valja!

varšavska, zelena akcija (1)
Petar Glebov/PIXSELL
13.08.2010.
u 19:09

Rok sadašnjeg rješenja istječe 15. rujna, novo idući tjedan ide u proceduru koja uključuje poziv na javni uvid te rok za žalbe.

Nakon što je ovaj tjedan prolaz u Varšavskoj protupropisno sužen na samo 75 cm zbog gradnje sporne rampe, a poslije pobune aktivista odmah vraćen na nužnu udaljenost, investitor Grad Zagreb danas je napravio novo rješenje za zauzimanje javne površine!

Neslužbeni sastanak

Dogovoreno je to, doznajemo, na neslužbenom sastanku prekjučer u kasnim poslijepodnevnim satima na terasi kina Europe na kojem su predstavnici Grada na čelu sa Željkom Horvatom, Hoto grupa, uključujući Tomu Horvatinčića, i izvođači iz Tehnike, raspravljali o problemu “premalog gradilišta”.

Čini se da im “gori pod nogama” jer do zime radove moraju dovršiti, a prema sadašnjem rješenju koje, priznaje Željko Horvat iz gradskog Ureda za izgradnju, istječe 15. rujna, nemoguće ih je izvesti bez kršenja propisa, što je bilo jasno ovaj tjedan kad je izvođač Tehnika “proširila djelokrug”.

Naljutila ga Tehnika

U ponedjeljak će novo rješenje za sve faze radova, u kojem će se, nastavlja Horvat, uvrstiti skice s nužnim udaljenostima od tri, odnosno 1,60 m, pokazati MUP-u, zatim objaviti u novinama poziv na javni uvid i uručiti ih stanarima. Nakon toga slijedi rok žalbe od četrnaest dana, potom nadležno Ministarstvo treba dati svoj “blagoslov”.

Ako stanari ulože žalbe, kao što je pak bio slučaj kod prvoga neuspjelog rješenja, proces bi mogao trajati i do dva mjeseca. Unatoč tomu, Horvat je, kaže, zahvalan aktivistima jer su ispravno reagirali uočivši ovaj tjedan kršenje rješenja.

– Drago mi je da postoji civilna kontrola, neka je bude i dalje! – kaže Horvat, dodajući da se jako razljutio kad je Tehnika bez njihova znanja suzila prolaz i onemogućila prolaz vatrogascima i dječjim kolicima.

Naljutio se, dodaje, i na Hoto grupu koja je davala izjave iako s time, kaže, nema veze budući da je investitor Grad.

Vezano za krim-istragu o sklapanju štetnog ugovora Grada i Hoto grupe za rampu, rekao je da surađuje s policijom. Na pitanje je li i gradonačelnik bio na razgovoru u MUP-u, Horvat je odgovorio da – koliko je njemu poznato – nije.

Komentara 63

Avatar bakunjin
bakunjin
20:41 13.08.2010.

Слушайте турбо фолк! ha ha ha

KO
konstanta
22:06 13.08.2010.

Ako je išta sigurno onda je to činjenica da će svi lopovi prije ili poslije \"dolijati\". Tako je bili i biti će. Žalosno je samo to, da će jedna cijela generacija naroda trpjeti posljedice bezprizornog ponašanja nesposobne i korumpirane garniture vlasti, koja nije ništa vidjela osim osobnih interesa.

Avatar bakunjin
bakunjin
20:00 13.08.2010.

seljačino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije