Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESETA SREĆA

Grad u najam daje stanove u Jelkovcu – 113 kvadrata za 1830 kuna

08.09.2017.
u 10:43

Zagrepčanima su ukupno na raspolaganju 42 stana, a njihova veličina je od 42 do 113 četvornih metara

Najmanje 985, a najviše 1830 kuna – tolika je cijena mjesečnog najma stanova u Novom Jelkovcu, koje na raspolaganje Zagrepčanima daje Grad. Ukupno se, na natječaju koji traje još pet dana, u najam daju 42 stana, od kojih najmanji ima 42 četvorna metra, a najveći 113. Cijene najma propisane su pa će se za stanove do 60 kvadrata plaćati fiksna 64 eura plus 1,6 euro po četvornom metru stana.

Za stanove od 60 do 100 kvadrata fiksni je dio 92 eura, a po kvadratu se još plaća 1,4 eura, dok je za najveće stanove, one veće od 100 kvadrata fiksni dio 108 eura, plus još 1,2 eura po četvornom metru stana. Podsjetimo, čitav kompleks zgrada u Novom Jelkovcu sagrađen je prije osam godina te u njemu ima 1878 stanova, a ovo je deseti natječaj kojim se traže stanari za taj dio grada. Stanovi koji se sad daju u najam, objašnjavaju iz Grada, već su korišteni, odnosno u njima je već bilo stanara.

Komentara 9

BM
branko.mihalic1
17:36 08.09.2017.

krasno kad će ju vidjet ko su im susjedi brzo će se predomislit

Avatar Niškorist
Niškorist
10:59 10.09.2017.

Kad si u Jelkovcu imaš Roming ?

Avatar liquidsky
liquidsky
20:59 10.09.2017.

Izgleda su da građani Zagreba podlegli kolektivnoj amneziji. To naselje, kombiniranog naziva Sopnica-Jelkovec, nije nastalo samo od sebe. Kada su Bandić i Kikaš prije dekade+ osnovali Holding, osnovni motiv bio im je imati poslovni subjekt kojega će moći kreditno zaduživati većim iznosima nego što je Bandić u to vrijeme zbog određenih zakona smio zaduživati Grad Zagreb kao pravnu osobu. Čim su osnovali Holding i načinjena je procjena vrijednosti tog d.o.o., tzv. Londonskim obveznicama zadužili su ga namjenskim kreditom od 280 milijuna eura. Taj velik iznos bio je planiran za obnovu vodovodne itd. infrastrukture Zagreba. Umjetsto toga, Bandić gradi Sopnicu i novac troši na još neke projekte koji nisu bili planirani kada se podizao taj kredit. Sve uz blagoslov SDP-a čiji on u Zagrebu još bio capo i kandidat za gradonačelnika, što ga je već 2000-te lansiralo u orbitu. Nove stanove Sopnice Bandić dobrim dijelom poltronski naseljava "svojim prijateljima Romima" zbog čega oni koji nisu Romi, a podigli su kredite da bi ondje kupili stanove, imaju neopisivih problema. Kasnije je Bandić jedan dio svojih "prijatelja" tiho istjerao iz tih zgrada ali to naselje nikada nije zaživjelo u punoj mjeri. Tzv. Londonski kredit i dalje je jedan od teških mačeva nad glavom Bandićevog holdinga i Zagreba, otuda stalni "ružičasti" izvještaji o kreditnoj sposobnosti tog d.o.o. zbog kojih bi građani trebali steći dojam da je sve sjajno i bajkovito. Vidjet će se koliko. Kad-tad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije