Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjak pomogao

Grad popustio: Ugostiteljima oko Trga Europe terase vrijede do 31.10.

Terasa Trg Europe
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
28.07.2014.
u 14:22

Nakon što su vlasnici lokala u bloku Bakačeva-Cesarčeva-Vlaška upozorili da je nekorektno što je Grad od njih tražio da usred sezone uklone terase jer se ne uklapaju u izgled Trga Europe, reagirao je Grad

Brzo i lako se gradska uprava, s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu, dogovorila s ugostiteljima oko Trga Europe, u novom bloku Bakačeva Cesarčeva Vlaška, oko izgleda terasa zimi, a izdana su im rješenja o produljenju važenja dozvole za terase do 31. listopada.

Brzo, jer je to učinjeno jučer, točno kad je Večernjak objavio tekst s apelom ugostitelja, uznemirenih što im je Grad naredio da hitno moraju maknuti terase, dok se ne odluči kako će one izgledati.

A lako jer se tome ugostitelji sigurno nisu nadali  usred sezone već su, naime, bili uračunali i financijski gubitak zbog mogućega micanja terasa. Bandić je s njima dogovorio da im se uvede i struja za rasvjetu i grijače.

>>Ugostitelji šokirani: Uništavaju nas! Moramo micati plaćene terase

Komentara 7

Avatar Django
Django
20:37 28.07.2014.

Piazza della Republica, Roma // Piazza Italia, Roma, Napoli, Pescara....//Place de la République Francaise, Paris//Plaza de Espagna, Madrid, Sevilla.....//Platz der Republik, Berlin//Namesti Republiky, Praha...........itd......itd......itd. Ludi Kekec, nisi ti svijeta vidjela, nisi čak bila ni u Ljubljani, jer bi znala da i tamo postoji Trg Republike

Avatar Django
Django
14:43 28.07.2014.

Nije li bizaran podatak da u Zagrebu postoji Trg Europe a ne postoji Trg Republike Hrvatske!!??

LU
lukarak
09:43 29.07.2014.

Nije problem u ugostiteljima na trgovima, nego u satorima kao na priprostom vjencanju/hrelicu na glavnom trgu. Na stranu to sto sve te arhitekte koje jedino sto znaju izgradit je granitni solarni kolektor (cvjetni, kvatric, trg, ono pred ferimportom) treba poslat na goli otok da malo uzivaju u zvizdanu kojeg nama priuscuju, ali kafici stvarno nisu bitan faktor. Mene je najvise strah sto ce napraviti od najljepseg trga, onog dr. franje tudjmana. Tamo sad imamo predivnu livadu, visedesetljetna stabla, bocaliste, stare zgrade. Vec vidim kako ce bit fontana u granitu, tisuce kvadrata poplocenih itd itd. Sto se tice trga republike hrvatske, previse slici na trg republike, koji je naravno tabu tema trenutno i bit ce jos neko vrijeme. A i ne vidim sto bi trebao predstavljati. Jasno mi je za francusku, njima je republika svetinja, italiju, pa cak i njemacku, koje su nastale relativno nedavno u ovom obliku i onda ovako to obiljezavaju, no nama nije republika nesto prijelomno. Nama bi vise trebao trg pobjede ili trg neovisnosti, jer je to nas kohezivni element u ovom trenutku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije