Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć

Grad osigurao 400.000 kn za knjige

udžbenici
Arhiva VL
24.08.2010.
u 11:22

Na sufinanciranje školskih udžbenika nemaju pravo roditelji koji su to pravo ostvarili putem Centra za socijalnu skrb.

U proračunu Grada Velike Gorice ove je godine osigurano 400.000 kuna kojima će se sufinancirati kupnja udžbenika učenicima određenih socijalnih kategorija koji pohađaju osnovnu školu.

Gradskom odlukom koja će biti donesena prije početka nove školske godine odredit će se konkretne socijalne kategorije.

Kako doznajemo, socijalne kategorije mogle bi ostati identične onima od lani, kada su pravo na sufinanciranje ostvarivali roditelji s troje ili više školske djece, djeca nezaposlenih roditelja ili pak djeca nezaposlenih samohranih roditelja. Isplata će se obavljati po dobivenom riješenom zahtjevu za sufinanciranje, koji će se moći dobiti u školi koju učenik pohađa.

Na sufinanciranje školskih udžbenika nemaju pravo oni roditelji koji su to pravo ostvarili putem Centra za socijalnu skrb.

Ključne riječi

Komentara 1

ZR
zrinka
22:09 25.08.2010.

Zašto se ne dijele knjige a ne novac???Mnogi novac potroše na druge stvari pa djeca opet ostaju bez knjga!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije