Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 50 tisuća kuna

Grad objavio novi poziv za novčanu pomoć, mijenjaju se kriteriji za dokazivanje vlasništva

Zagreb: Radovi na zgradi u Martićevoj koja je oštećena u potresu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
08.02.2021.
u 14:05

- Ukoliko je razlog neodobravanja novčane pomoći bio nemogućnost dokazivanja vlasništva izvatkom iz zemljišne knjige jer isto nije provedeno u zemljišnim knjigama, sukladno ovom javnom pozivu moguće je dostaviti kupoprodajni ugovor, ugovor o darovanju, rješenje o nasljeđivanju ili drugo - kažu u Gradu.

 Grad Zagreb objavio je novi poziv za novčanu pomoć onima koja je potrebna za kupnju materijala i građevinske radove, a novost ovog puta je da vlasništvo nije nužno dokazati izvatkom iz zemljišne knjige, već je moguće kao dokaz priložiti kupoprodajni ugovor, ugovor o darovanju, rješenje o nasljeđivanju ili drugo. 

Novčana pomoć dodjeljivat će se građanima do iznosa od 50.000,00 kuna uz sljedeće uvjete:


- vlasnik nekretnine (stana ili obiteljske kuće) ima prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine (stana ili obiteljske kuće) za koju traži dodjelu novčane pomoći;
- vlasnik nekretnine (stana ili obiteljske kuće), njegov bračni ili izvanbračni drug te druga osoba koja je po posebnim propisima izjednačena s bračnim drugom, u vlasništvu nemaju drugu nekretninu (stan ili obiteljsku kuću) na području Grada Zagreba;
- se radi o oštećenju iznad 30 posto vrijednosti nekretnine.

 


 
Nakon ispunjenja općih uvjeta u Javnom pozivu navedeni su i kriteriji koji će se dodatno bodovati te će se sukladno njima izraditi Lista koja će se javno objaviti.
 
- Podnositelji zahtjeva koji su podnijeli Zahtjev za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba na temelju ranije objavljenog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba od 20. srpnja 2020., a novčana pomoć im nije dodijeljena, mogu podnijeti zahtjev na ovaj javni poziv i ne trebaju prilagati dokumentaciju koja je priložena uz  raniji zahtjev. Potrebno je dostaviti izjavu da nije došlo do promjene podataka, kao i dokumentaciju koja nije bila priložena uz raniji zahtjev, a o čemu su podnositelji obaviješteni - javljaju u Grad. Ukoliko je razlog neodobravanja novčane pomoći bio nemogućnost dokazivanja vlasništva izvatkom iz zemljišne knjige jer isto nije provedeno u zemljišnim knjigama, sukladno ovom javnom pozivu moguće je dostaviti kupoprodajni ugovor, ugovor o darovanju, rješenje o nasljeđivanju ili drugo - kažu u Gradu. Zahtjevi se podnose Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša poštom na adresu Trg Stjepana Radića 1 ili putem pisarnica Gradske uprave najkasnije do 10. ožujka. 


 
Obrazac Zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba može se preuzeti na internetskoj stranici Grada Zagreba ovdje svim pisarnicama Gradske uprave. Sve informacije mogu se dobiti putem e-maila novcanapomoc@zagreb.hr ili na telefon broj 610-1171 i 616-6096.

Komentara 1

BI
bitanga99gizdava99
07:50 09.02.2021.

bravo za grad, oni 2 put ponavljaju krug....a država? evo sljedeći mjesec je već godinu danu a ni lipe nisu dali, bitno da ministar maše sa fasciklom punih papira šta bi trebale ovce radit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije