Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predbožićno u "zagrebačkom prstenu"

Gotovo cijela županija za advent je na ledu

Zaprešić
Foto: natrgu.com
06.12.2014.
u 11:17

Kliže se u Jaski, Velikoj Gorici, Zaprešiću, Dugom Selu, gdje je i Anđelek fest...

Obilježavanju adventa ove godine ozbiljno su se posvetili i u županiji, pa se "zaluđenost" klizalištem kao centrom zbivanja proširilo sa Zagreba na okolne gradove.

Postavljena su u Samoboru, Zaprešiću, Dugom Selu, Velikoj Gorici i Jastrebarskom, gdje je ove godine prvi put i "Advent u Jaski". Na Strossmayerovu trgu jučer navečer počelo je odvijanje raznih programa uz predbožićno vrijeme, što traje do 21. prosinca.

–Uz klizalište prvi put je i šator u kojem je Božićni sajam i zabavni program, uz nastupe KUD-ova, zborova i ansambala s područja grada, upotpunjen "zimskom" ugostiteljskom ponudom - kažu iz TZ Jastrebarskog. Pripremaju danas i susret sa Svetim Nikolom u 11 sati. Klizati djeca do 12 godina mogu za 12 kuna, a odrasli za 22 kune, dok je najam klizaljki 7 kuna.

Foto: Turistička zajednica Velike Gorice

Ove godine klizalištem se ponose i stanovnici Dugog Sela, koje se otvara danas i traje do 20. siječnja, na vanjskom nogometnom igralištu uz Sportski centar. Petkom i subotom bit će Disco večeri, cijena ulaznice je 10 kuna, koliko i najam klizaljki. U tijeku su i pripreme za trodnevnu manifestaciju 3. Anđelek fest, 12.-14. prosinca u Doma kulture (bivši Dom HV-a).

Ledena bajka očekuje i posjetitelje velikogoričkog Parka dr. Franje Tuđmana, klizalište će biti i u obližnjem Ključić brdu. Jučer je počeo i adventski sajam na prostoru oko POU, a proslavit će posebno i blagdan Svete Lucije, zaštitnice grada. Taj blagdan slave i u Zaprešiću, pa 13. prosinca počinje i prvi "Pivo fest". Majstori domaće izrade piva omogućit će građanima da ga kušaju besplatno. Događat će se to uz zaprešićko klizalište na Trgu Ivana Pavla II, koje će tamo stajati do 4. siječnja.

Samoborci će klizati na prostoru bivše vojarne Taborec, a Sveta Nedelja će prirediti i božićnu izložbu Stara hiža. U prostorijama Udruge umirovljenika u Staroj pošti posjetitelji će moći vidjeti predmete iz života u starinskim hižama. do 7. prosinca. Božićne sajmove priprema i Vrbovec, Ivanić-Grad, Sv. Ivan Zelina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije