Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijedi druga etapa

Gotova prva faza radova, sutra se otvara cesta od Mosta mladosti prema Sarajevskoj

Zagreb: Zbog radova na Mostu Mladosti zatvoren kružni tok u Zapruđu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.05.2021.
u 14:09

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 64 milijuna kuna, a ugovorena vrijednost nadzora je 196.000 kuna.

Radovi prve etape Mosta mladosti, odnosno radovi na gornjem ustroju, su završeni, stoga se u sutra dionica u smjeru juga prema Sarajevskoj pušta u promet za sva vozila.

U sklopu prve etape obuhvaćena je promjena asfaltnog zastora i hidroizolacije kolnika, sanacija rasponske konstrukcije gornjeg ustroja, sanacija revizionih staza, vijenaca cestovnih objekata, uklanjanje stare i postavljanje nove pješačke ograde i zaštitne odbojne ograde te obnova prijelazne naprave. Radovi druge etape su u tijeku, a isti obuhvaćaju sanaciju silazne rampe zapadnog kraka Sarajevske i oba tramvajska stajališta na Mostu mladosti te će biti završeni do kraja prosinca.

Radovi na izvanrednom održavanju južnog prilaznog vijadukta Mosta mladosti, podsjetimo, započeli su 6. srpnja prošle godine, a obuhvatili su održavanje zapadnog kraka Sarajevske i Držićeve, te i njen istočni dio, tramvajski nadvožnja i stubište.

Izvanredno održavanje uključuje i obnovu asfaltnog zastora i hidroizolacije kolnika, rasponske konstrukcije gornjeg i donjeg ustroja, revizionih staza, vijenaca i podgleda konzola cestovnih objekata, pješačkih ograda i zaštitne odbojne ograde te prijelazne naprave. Također, obuhvaća i zamjenu oštećenih lončastih ležajeva, betona stupova, južnih upornjaka te cjelokupnu odvodnju objekata.
Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 64 milijuna kuna, a ugovorena vrijednost nadzora je 196.000 kuna.

Komentara 2

AF
AfganistanskiHrvat
21:24 12.05.2021.

A što je sa nosivim stupovima?

JO
josmalopanestalo
09:41 13.05.2021.

valjda su kupili dosta loših šahtova za 64 mil, kuna i ugradili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije