Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božena Matijević

Gospođo, mogli ste pozvati taksi – odbrusi vozač autobusa na liniji 268 koji kasni 40 minuta

linija 268 ZET
Grgur Zucko/PIXSELL/Ilustracija
25.05.2017.
u 12:26

Svi apeliraju da se javni prijevoz koristi sve više pa bi u ZET-u trebali istražiti razlog kašnjenja

Vozači i oni koji su odgovorni za poštivanje voznog reda velikogoričke autobusne linije 268 zaista izazivaju. Igraju se živcima, strpljenjem, tolerantnošću i pacifizmom putnika. A za sve to je potrebna već poprilična samokontrola i volja da se unatoč ljutnji, pa čak i bijesu, ostane staložen, pristojan i tih. A zašto smo opet gotovo pa prisiljeni pisati o tom velikogoričkom troznamenkastom broju? E pa zato što se u dva dana zaredom krajem prošlog tjedna, kao i jučer, dogodilo posve isto.

U prijepodnevnim satima, unatoč rasporedu i informacijama na displeju, putnici su na stanicama morali čekati 30-40 minuta jer se u tri termina vožnje zaredom autobusi jednostavno – nisu pojavili. Prema dojavama uzrujanih građana, to se događa i u poslijepodnevnim satima. Kada se autobus konačno pojavi, onda se i dodatno rasplamsavaju razlozi za ljutnju jer se pred putnicima ukazuju tri jednako izazivačke varijante.

Prva, autobus je toliko pun da je u njega prava muka ući i kad vozač otvori sva vrata. Druga, unatoč kašnjenju od pola sata i više, vozač otvara samo prva vrata i tad izlazak, a onda i ulazak većeg broja ionako već nakostriješenih putnika traje dugo, nervozno i atmosfera je lakozapaljiva. To otvaranje samo prvih vrata u takvim situacijama posebna je drskost, gotovo pa “specijalnost” pojedinih vozača. Putnici dobro znaju kojih. I treća, nakon 40-minutnog čekanja, kad su svi putnici na stanici već “ludi” jer mimo svih pravila pristojnosti i razumijevanja ne svojom krivnjom kasne na sve obveze i dogovore, na stanicu jedan za drugim, ali baš jedan za drugim, dolaze i naslažu se čak – tri autobusa 268. Ona tri koja su preskočila svoje prethodne rasporede vožnje pa su sad svi odjednom uhvatili četvrtu rundu. I znate što se onda dogodi jednoj putnici koja je vozaču prigovorila zbog nepoštivanja voznog reda i kašnjenja? To da joj on, bez ijedne riječi isprike ili objašnjenja, mrtav hladan odbrusi: “Gospođo, mogli ste pozvati taksi”. Ne, ne može i ne, ne smije to više tako!

Komentara 10

EL
elkomadante
13:55 25.05.2017.

kada ce otkaz direktoru zeta *

DU
Deleted user
22:45 25.05.2017.

Najtužnija i primitvna činjenica je da u ciijelom Holdingu nitko ne smije zucnuti niti jednu riječ jer uvijek i samo bez obzira o temi, odgovara samo gazda. A tog vozača je vjerojatno zaposlio Bandić pa mu nitko ne može ništa.

BA
Banderasjezakon1
14:36 25.05.2017.

Direktor ZET-a je zaslužio nogu radi ovoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije