Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 360 stupnjeva

Goran Bare i Majke nastupaju u Virtualnoj Jabuci, a publika će biti projicirana na ekranima

Zagreb: Koncert Gorana Bareta i Majki u garaži MSU-a
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
22.12.2020.
u 15:41

Koncert počinje subotu u 20 sati, a moći će se gledati putem Video Playera sustava Entrio.    Cijena je 95 kuna, odnosno 120 ako želite biti prikazani na jednom od LED ekrana, a ulaznice su dostupne na portalu Entrio.

 Nakon odličnih koncerata Pocket Palme i Tomislava Golubana, u Virtualnoj jabuci ove će se subote moći uživati u koncertu Gorana Bare i njegovih Majki. Radi se o koncertu prikazanom u VR 360 tehnologiji u kojem će rock legende svirati na pozornici, a bit će okruženi LED ekranima na kojima će biti prikazana publika. VR kamera će pri tom biti smještena u sredini pozornice, a publika će moći mišom ili prstom odabirati iz kojeg kuta će svirku gledati. Cijena je 95 kuna, odnosno 120 ako želite biti prikazani na jednom od LED ekrana, a ulaznice su dostupne na portalu Entrio. Koncert počinje u 20 sati, a moći će se gledati putem Video Playera sustava Entrio.   

- Ovdje smo spojili staro i novo: studijske nastupe kakve su i prije bandovi održavali, u kojima glazbenici sjede jedan nasuprot drugome okruženi publikom i kamerama, inovirali smo na način da ćemo VR kameru smjestiti u centar. Tako ćete vi biti smješteni točno u sredinu, između izvođača. Koristeći VR tehnologiju moći ćete se okretati po želji prema izvođačima. U isto vrijeme, vašu sliku ćemo projicirati na jedan od ekrana koji će okruživati band. Ovim pristupom mijenjamo paradigmu koncerata općenito: na virtualnoj svirci više nije u centru band, nego publika. No u isto vrijeme, band još uvijek ostaje okružen publikom.

Kako je broj "virtualnih sjedala" na LED ekranu oko banda ograničen, moguće je da neće svi gledatelji biti proicirani na LED ekranima. Kupnjom VIP karte imate prednost mjesta na LED ekranu.  Virtualna svirka “Goran Bare i Majke” gledati će se Video Playerom sustava Entrio, gdje se i karte prodaju. Za prijenos uživo Entrio preporuča Chrome browser. Ne zaboravite, radi se o VR prijenosu 360 supnjeva, što znači ako gledate prijenos mobitelom možete ga rotirati ili prstom po zaslonu usmjeravati pogled. Na vašem kompjuteru ili tabletu isto možete postići držanjem lijevog klika I istovremenom pomicanjem miša - stoji u opisu na Entriu. 

Za detaljan opis realizacije virtualnog koncerta posjetite:
https://www.virtualnajabuka.com/svirka

  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije