Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE SA SMEĆEM

GLAS o poskupljenju odvoza otpada: Bandić od Zagrepčana radi bedake

Konferencija za medije o poskupljenju odvoza otpada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
13.11.2019.
u 13:32

Rješavanje problema otpada jednostavno ne funkcionira jer Zagreb, “ne samo što je zatrpan otpadom nego je počeo i smrdjeti", rekla je Mrak Taritaš

Mrtav hladan, s osmijehom na licu, gradonačelnik Milan Bandić od svih nas radi bedake – ustvrdila je jučer predsjednica GLAS-a i skupštinska zastupnica Anka Mrak Taritaš, osvrnuvši se, upravo na ovaj način, na najavljeno poskupljenje odvoza otpada u metropoli. Kako je kazala, “najgore je što se svjetlo na kraju tunela ne nazire” jer, kada se Grad konačno odluči i na sortiranje otpada, cijene će opet rasti.

– Natječaj za spremnike, koji je trebao provesti Fond za zaštitu okoliša, poništen je, pa novih spremnika neće biti još neko vrijeme. A Zagreb nema ni centar za zbrinjavanje otpada te ga neće imati sljedeće tri-četiri godine, pa objašnjenje da je poskupljenje potrebno jer će infrastruktura bolje funkcionirati, nije točno. Bandić zajedno sa svojim službama radi ono što je uvijek radio, kad ima problem, direktno poseže u džepove građana – rekla je Anka Mrak Taritaš, pa dodala kako rješavanje problema otpada jednostavno ne funkcionira jer Zagreb, “ne samo što je zatrpan otpadom nego je počeo i smrdjeti”. A sad za to, rekla je skupštinska zastupnica, građani će plaćati dva-tri puta više.

– I odrađivati posao Čistoće – dodao je njen stranački kolega Stanko Kordić, koji je kazao kako će Zagrepčani sad nekoliko sati mjesečno morati razdvajati otpad, nositi ga na zelene otoke ili u reciklažna dvorišta, a onda još i platiti 70 kuna. Laž je, kazao je Kordić, da će se taj fiksni dio budućeg računa za odvoz otpada plaćati radi uspostave infrastrukture odvojenog prikupljanja otpada.

– Čistoća je prije pet godina imala oko 1360 zaposlenih, a odvozila otpad tri puta tjedno, dok će sada na istom broju odvoza raditi oko 2200 zaposlenih – što je, po njegovu mišljenju, pravi razlog fiksnog iznosa od 68,57 kuna, koji će se plaćati uz varijabilni dio računa od veljače 2020., objasnio je Stanko Kordić.

Komentara 5

AU
autoritet
23:32 13.11.2019.

Anka Mrak Taritaš kaže da netko radi bedake od ljudi? Pa ona je kao ministrica samoj sebi dala ovlaštenje na temelju kojeg je pospremila gomile kuna u svoj džep.

BA
barica56
06:39 14.11.2019.

Koliko ustvari bi koštao odvoz smeća po kanti il kontejneru ak je po stanu fiksni dio 68kn. + po litraži mjesečno. A smeća bu i ovak svugdje i da ,gde su te moćne kante za eko otpad i još moćnijenije vreće za metal i plastiku jesu li te vreće nepoderive il će curit iz njih po cesti a plastika i metal ispadat pa će smeća bit ko i do sad svugde još kažu daćemo trebat i zaštitare da čuvaju kante i kontejnere jer oni nemaju ništa s tim da susjedi ubacuju u tuđe spremnike il da si platimo doradu kante da se ključa , sam je pitanje kak buju radnici čistoće to otvorili ah da onaj sekjuriti kaj bu čuval kantu 24h .Mislim dal neki kad kažu projekt uopće znaju što je to osim da badava zgrabe lovu.

DU
dubrix
14:23 13.11.2019.

Od nekih ne treba raditi bedake, oni već to jesu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije