Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanisti

Gilbert i George dali prilog i podržali Zakladu Ane Rukavine

rukavina
13.06.2010.
u 12:10

U Londonu su prodali cijelu izložbu i novac dali za oboljele od aidsa, a u Zagrebu je svaki od njih priložio je po 200 kuna.

Britanski umjetnički par Gilbert i George, koji u Zgarebu borave zbog njihove izložbe otvorene u Muzeju suvremene umjetnosti, bili su ju subotu na Cvjetnom trgu gdje su podržali rad Zaklade Ana Rukavina, a sve u sklopu akcija koje su se održale u sklopu Europskoga tjedna leukemije i limfoma.. Kao humanisti koji žele pomoći ljudimo koji pate od bilo koje bolesti, Gilbert i George uobičajeno pomažu potrebitima. U Londonu su prodali cijelu izložbu i novac dali za oboljele od aidsa, a u Zagrebu je svaki od njih priložio je po 200 kuna. Pomaganje bolesnima zapravo je dio njihova umjetničkoga creda, ističu važnost zdravlja, a njihove slike često govore preko analize krvi, suza i drugih izlučevina. Kao pravi aktivisti, na početku svjega boravka u Zagrebu prije nekoliko dana u Varšavskoj su potpisali i peticiju za opstanak zagrebačke pješačke zone koju želi privatizirati Tomo Horvatinčić. (doj)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije