Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fešta treće dobi

Gerontološki tulum uz pjesmu i valcer

Održan 15. Gerontološki tulum
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
02.10.2018.
u 13:23

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba jučer je održan 15. Gerontološki tulum na Strossmayerovu trgu

Golubek moj beli za moj život celi, ne bum više dekla ja, od denes sem udana, razdragano su pjevale 78-godišnje Katica i Ljubica cupkajući nogama o pod dok se na pozornici vrtjelo kolo i “ijukalo” na tu veselu pjesmu.

– Da nam je još pri ruci koji zgodan gospodin, da vidiš kako bismo se zavrtjele ovuda – kroz smijeh je rekla Katica priznavši da joj noge nisu ono što su bile, ali da je i dalje uvijek spremna za ples.

A plesa, pjesme, ića i pića bilo je obilje na Strossmayerovu trgu, gdje se jučer u povodu Međunarodnog dana starijih osoba održao 15. Gerontološki tulum. Iako je malo tko od prisutnih bio mlađi od šestog desetljeća, energije je bilo toliko da su im i oni upola mlađi mogli zavidjeti. Plesali su se valcer, fokstrot i u svakom slobodnom kutku prostora, pa čak i iza same pozornice, pjevale narodne pjesme i šlageri te feštalo sve u šesnaest.

Održan 15. Gerontološki tulum Održan 15. Gerontološki tulum
1/6

– Ovi mladi misle da smo mi stariji samo za sjediti doma i gledati televiziju. Znamo mi feštati, imali smo godina da se ispraksiramo – našalila se Ljubica Gatarić, a da to i dokaže, podigla je plastičnu čašu iz koje je dopirao miris šljivovice.

– Dobra stvar kad imaš godina koliko ja jest da me više nitko ne pita imam li dovoljno godina za piti – namignula je. Osim ispred kuhinje i šanka, gužve su bile ispred štandova na kojima su se prodavale rukotvorine, poput oslikanih tanjura, keramičkih skulptura, licitarskih srca i lutaka, koje stvaraju 83-godišnja Marica Nemet i njezine prijateljice.

– Trebalo nam je mnogo godina da se izvještimo. Treba biti pedantan s kistom da bi oslikale tanjure, a i ruke su nam sad malo slabije. Ipak, veliki nam je gušt razveseliti druge svojim radom, a cijene od 20, 30 i 40 kuna koje ovdje vidite više su simbolika – kazala je dobro raspoložena Marica. Red je bio i ispred štanda Crvenog križa, gdje su se mogli besplatno izmjeriti šećer i tlak, a radila se i spirometrija te se mogla provjeriti razina kisika u krvi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije