Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statika je O. K.

Galerija Gradec postaje moderan kulturno-turistički centar

Galerija Gradec
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
28.10.2017.
u 14:02

Projektna dokumentacija za sanaciju zdanja koje godinama propada trebala bi biti završena tijekom 2018., a radovi ovise o troškovniku.

Galerija Gradec na istoimenom platou na Gornjem gradu, koja je godinama prazna i propada, postat će višefunkcionalan, moderan i inovativan kulturno-turistički centar. Potvrdili su to u gradskom Uredu za izgradnju, a pročelnik Dinko Bilić ističe da galeriju neće rušiti, zadržat će postojeću konstrukciju i zgradi podariti novo ruho te time obogatiti kulturnu i turističku ponudu Gornjega grada.

Kada će to točno biti, ovisi o završetku projektne dokumentacije, nakon čega moraju ishoditi građevinsku dozvolu te odabrati izvođača radova. – Trajanje radova moći ćemo procijeniti nakon što budu izrađeni projekt sanacije i troškovnik, kojim će se definirati vrsta i opseg građevinskih zahvata. Planirano je da projektna dokumentacija za sanaciju građevine bude završena tijekom 2018. godine – kazao je Bilić, naglasivši da realizacija daljih koraka ovisi o osiguranom novcu.

Galeriju u vlasništvu Grada početkom listopada opasali su zaštitnim skelama kako bi spriječili ugrožavanje sigurnosti prolaznika, s obzirom na to da su sa zgrade na tlo često padale velike staklene ploče teške deset kilograma. – Dosad smo ispitali stanje konstrukcije objekta i izradili statičke analize te dobili stručno mišljenje o stanju objekta – kazao je Dinko Bilić.   

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije