Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispred zavoda Andrija Štampar

Frustrirani građani čekali pred zatvorenim vratima, odustali od cijepljenja

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
01.07.2022.
u 14:12

Na službenim stranicama HZJZ-a može se pročitati obavijest o cijepljenju bez prethodne najave.

Koronavirus je ponovno uzeo zamaha u cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj, potičući brojne građane na testiranje i cijepljenje. Tako se danas pred Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar u Zagrebu stvorio poveći red ljudi koji su na podnevnoj vrućini čekali svoj red za cijepljenje.

No građani su u redu do ceste čekali pred zatvorenim vratima, jer je u Štamparu pao sustav pa nisu mogli vidjeti naručene pacijente, ispričao je čitatelj 24 Sata, jedan od nesretnih koji su, izgleda, odabrali krivi dan za cijepljenje. Brojni su građani tako odustali od cijepljenja zbog dugog čekanja i visoke temperature.

Na službenim stranicama HZJZ-a može se pročitati obavijest o cijepljenju bez prethodne najave:

Obavještavamo građane da  Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizira  punkt za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu, treću (prvu docjepnu) i četvrtu (drugu docjepnu) dozu cjepiva. Osim cijepljenja protiv bolesti COVID-19, građani do 25. godine mogu se cijepiti protiv HPV-a devetvalentnim cjepivom (bez najave i besplatno),  a moguće je cijepiti se i protiv pneumokoka (Pneumovax) također bez najave.

HZJZ cijepni punkt organizira u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu, treću i četvrtu dozu cjepiva.

Na cijepnom punktu u Rockefellerovoj također je omogućeno cijepljenje djece bez najavljivanja u svim navedenim terminima koji se odnose i na odrasle osobe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije