Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani hrvatskih tržnica

Fritaja od dvije tisuće jaja podijelila se u rekordnom roku

Dan hrvatskih tržnica na Zrinjevcu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
29.09.2018.
u 18:26

Na Zrinjevcu se mogao naći poljički soparnik, varaždinsko zelje, domaći medo, sirevi, suhomesnati proizvodi, maslinovo i bučino ulje, domaći likeri i vina, međimurska gibanica i bučnica, domaće zimnice, džemovi, sokovi...

Fritaja od dvije tisuće jaja, istarskih kobasica i tartufate miješala se danas na Zrinjevcu, a porcije su se podijelile u rekordnom roku posjetiteljima 7. Dana hrvatskih tržnica.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić, koji je, umjesto subotnje kupnje na Dolcu, u nabavku otišao na štandove 70-ak proizvođača, uglavnom OPG-ova koji su prodavali svoje proizvode.

Bilo ih je iz Slavonije, Baranje, Zagorja, Prigorja, Moslavine, Dalmacije, Istre i Zagreba, a s obzirom na ovogodišnju temu "Plac&Piknik", Zagrepčani su mogli kušati i domaću hranu koja se tamo spremala na tradicionalan način ili odmoriti na balama sijena koje su organizatori postavili na zelene površine. 

Na Zrinjevcu se mogao naći poljički soparnik, varaždinsko zelje, domaći medo, sirevi, suhomesnati proizvodi, maslinovo i bučino ulje, domaći likeri i vina, međimurska gibanica i bučnica, domaće zimnice, džemovi, sokovi... Prodavali su se i licitari, stari obrtnički proizvodi od drva, a mogli su se i probati stari tradicionalni ljekoviti ili kozmetički pripravci.

Komentara 1

Avatar navijač
navijač
08:56 30.09.2018.

Eto Bandiću novih glasova gladuša, još ide svakom porcija graha na dan izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije