Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobili donaciju

Franjevci sa Svetog Duha u samo tri sata podijelili više od 24 tisuće pizza

Pučka kuhinja - franjevci
Foto: IKA
1/5
19.11.2018.
u 17:30

U djelovanje kuhinje uključeni su brojni volonteri koji svojim radom pomažu franjevcima čineći dobro

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu koju vode franjevci konventualci pozvala je jutros sve građane da dođu po besplatne pizze.

Pučka kuhinja dobila je veliku donaciju pizza koje uvelike nadmašuju njezine potrebe te su odlučili ponuditi svim zainteresiranim građanima mogućnost da dobiju potpuno besplatno pizze, piše IKA

Radi se o smrznutim pizzama eminentnog proizvođača iz Njemačke Dr. Oetker s kojim franjevci redovito surađuju dugi niz godina. “No, količina smrznutih pizza je toliko velika da nadmašuje potrebe pučke kuhinje pa upućujem poziv svim građanima da slobodno dođu u dopodnevnim satima u pučku kuhinju na adresi Sveti Duh 33”, kazao je za HKR fra Vladimir Vidović.

Pučka kuhinja - franjevci
1/5

Šleper s 31 paletom smrznutih pizza 'planuo' je za samo tri sata

- Zahvalio bih Hrvatskoj katoličkoj mreži za medijsku akciju oglašavanja vezano uz podjelu smrznute pizze. Naime, nismo imali gdje skladištiti toliku količinu hrane. Odaziv je bio velik i sigurno smo pomogli mnogima u pripremi ručka. Dobili smo i upite od udruga izvan Zagreba za preuzimanje smrznutih pizza koji su došli do Svetog Duha i preuzeli besplatne pizze. Ovom akcijom osigurali smo ljudima obrok - poručio je fra Vidović.

“Pučka kuhinja franjevaca svakodnevno pripremi tristotinjak obroka koji se podijele svima koji taj dan dođu na ručak. Osobitost ove Pučke kuhinje je u tome što ne provjerava identitet korisnika nego pomaže svakome čovjeku koji dođe. Uvijek imajući kao nadahnuće evanđeoske riječi Dajte im vi jesti,” istaknuo je voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović.

U djelovanje kuhinje uključeni su brojni volonteri koji svojim radom pomažu franjevcima čineći dobro. Pučka kuhinja okuplja i druge kršćane. Tako kao volonteri sudjeluju i učenici Pravoslavne gimnazije kao i studenti s protestantskog fakulteta, dodaje IKA.

 

Ključne riječi

Komentara 10

KR
Krotila
09:44 19.11.2018.

Franjevci,uvik uz narod.

DU
Deleted user
14:11 19.11.2018.

Kretenčino 587, jel se sjećaš da je sdp ova gradonačelnica Siska PRODALA MOST, a ovaj svećenik dijeli hranu...... nije je ukrao kao ona most, dobio je.... pa podijelio...

SA
samoborka
18:38 19.11.2018.

Svecenici si ne smiju dozvoliti biti debeli prasci. Vani vecinom nisu,ali u Hrvatskoj ih ima na pretek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije