Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno-zatvoreno

Francuski paviljon otvoren, ali u njega se opet ne može

francuski paviljon
Borna Filić/PIXSELL
18.10.2014.
u 12:00

Vrata su zaključana, a nema ni obavijesti o radnom vremenu izložbe o SC-u

Otvoreno-zatvoreno. Prva je to asocijacija, požalila se čitateljica, koju od ovog tjedna veže uz Francuski paviljon.

Nakon što je dvadeset godina bio zatvoren i propadao, kako mu tepaju, remek-djelo moderne arhitekture svoja je vrata, podsjetimo, ponovno otvorio ove srijede, izložbom Feđe Vukića o Studentskom centru. Ne zadugo, međutim, kaže čitateljica koja je jučer izložbu i sama poželjela vidjeti.

– Unutra se vide panoi s fotografijama, ali vrata paviljona zaključana su. Ne postoji ni obavijest o radnom vremenu izložbe - objasnila je čitateljica svoj pokušaj gledanja izložbe o SC-u. A ako je suditi prema Kulturi promjene Studentskog centra, koja je zadužena za kulturne sadržaje u sklopu SC-a, izložbu zasad ni neće moći vidjeti.

– Mi trebamo organizirati osobu koja će tamo biti s posjetiteljima. Točno je da to zasad nismo napravili. Kultura promjene, dakle svi programi posljednjih deset godina bili su usmjereni, kako na programsku, tako i na prostornu revitalizaciju SC-a u Savskoj 25. Svaki održani program, tiskanje majica s crtežom Francuskog paviljona, ispisivanje natpisa “Koncert rasprodan” na urušenom paviljonu, kao i otvaranje Istočnoga ulaza kroz koji se sada nesmetano prolazi pojačavali su potrebu za njegovom obnovom - objasnila je Nataša Rajković iz Kulture promjene te dodala kako samu obnovu Francuskog paviljona Kultura promjene smatra i svojim uspjehom.

Kako kaže Rajković, u posljednjih godinu i pol Kultura SC-a isključena je iz razgovora i planova vezanih uz Francuski paviljon, kao i samo njegovo otvaranje, za koje smatraju da je “kič” koji je poslao pogrešnu poruku mladim ljudima, studentima, koji, kao ni umjetnici, na otvorenje nisu bili pozvani.

Komentara 3

M3
Miške 3
18:22 18.10.2014.

Nije cilj paviljon, cilj je otvaranje, domjenak, frizure, sposoruše, pohlepni i ishlapljeni dedeki. Kakovi studenti,to će gledati kao što smo i mi.

MI
Milkica
11:43 19.10.2014.

A kaj Milan na sve to veli? On dela pa se ne stigne baviti paviljončekom?

MT
mtintilinic
22:15 18.10.2014.

Bio jutros, naišao na zatvorena vrata i razočarao se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije