Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČAN NADZOR

FOTO Ovako je sinoć bilo ispred HNK: Policija i redari dežurali, ali mladi nisu došli

Zagreb: Noćas oko HNK nije bilo okupljanja mladih i policija je pojačala kontrole
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
06.03.2021.
u 09:01

Među nizom mjera koje su i prije bile na snazi sada je tu i preporuka pojačanog nadzora neformalnih okupljanja u Zagrebu

Ispred zagrebačkog HNK sinoć nije bilo partijanja kakvom se moglo svjedočiti često u posljednje vrijeme. Razlog tome vjerojatno su  policija i prometni redari koji su dežurali kako bi se spriječilo masovno okupljanje mladih.

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu je donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Grada Zagreba. Među nizom mjera koje su i prije bile na snazi sada je tu i preporuka pojačanog nadzora neformalnih okupljanja u Zagrebu. Mjere vrijede do 31. ožujka.

>> FOTO Noćas ispred HNK bez okupljanja mladih

Zagreb: Noćas oko HNK nije bilo okupljanja mladih i policija je pojačala kontrole
1/7

Ministar Vili Beroš pojasnio je da je novi set mjera od Nacionalnog stožera zatražio Gradski Stožer.

- Što se tiče kontroliranja na javnim prostorima, opet ponavljam, to je preventivno. To znači da će u konkretnom slučaju, vjerojatno kad su u pitanju zelene površine, komunalni redari – moguće i s policijom – pokušati te dijelove grada ograditi trakama. To je sad izvedba jedne takve odluke. Ona nije represivna, ona je preventivna, šalje poruku da određena ponašanja i određena okupljanja sigurno nisu dobra, kazao je ministar u srijedu.

>> VIDEO Ogromne količina smeća mladi su ostavljali nakon razuzdanih noći ispred HNK

Na jučerašnjoj konferenciji članovi stožera ponovno su Upitani o strožim mjerama na neformalnim okupljanjima, odnosno hoće li se prekidati partiji ispred zagrebačkog HNK i na Jarunu.

– To je zatraženo od Stožera Grada Zagreba. U tom segmentu surađuju civilna zaštita, komunalne službe, policija, oni će razgovarati o metodologiji i taktici djelovanja, a to nije neka stvar koja se najavljuje prije nego što se dogodi. Poruka je da bi se ta neformalna druženja trebala izbjeći – kazao je jučer ministar Davor Božinović.

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Togzm
Togzm
09:15 06.03.2021.

Nije bilo okupljanja nigdje u gradu, jer je padala susnježica na +2 °C

AU
Autobusijada2019
09:16 06.03.2021.

Diktatura, gušenje prava mladih. Sve nam je zabranjeno u ovoj propaloj zemlji.

SA
sargu123
09:23 06.03.2021.

Dvostruka mjerila, ništa drugo. Nek pričekaju lijepše vrijeme pa će bit i okupljanja, ne mogu ih oni zaustaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije