Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaboravljene...

FOTO: Bandić 'bedina' nove fontane, a što je s ostalima?

zagrebačke fontane (1)
Foto: Mateja Šobak/VLM
1/7
10.01.2013.
u 15:00

Obišli smo vodoskoke koji također zaslužuju brigu. No oni niti rade niti ih se održava, kao da ne postoje

I dok gradonačelnik “bedina” nove fontane pokraj Nacionalne knjižnice, postavljajući s radnicima klupe i koševe za smeće, deseci postojećih fontana diljem Zagreba propadaju i potpuno su zaboravljeni.

Čekanje na Kennedyjevu trgu, Jelen pokraj Studentskoga centra, kod plinare u Držićevoj, na trgu Dražena Petrovića, fontana na Trnskom 13c, ona na Mostu slobode udaljena tek stotinjak metara od “Bandićevih” fontana, Naše more u Šubićevoj ili Tratinčica za Tita u Vukovarskoj ulici, samo su neke koje smo obišli, a u derutnom su stanju, išarane i izvan funkcije.

Ne znaju ništa

Uredi gradskih četvrti Maksimir, Trešnjevka – sjever, Novi Zagreb – istok, Novi Zagreb – zapad i Trnje, na čijem se području te fontane nalaze, ne znaju ništa o njihovu održavanju i navode da je to u nadležnosti Grada.

– Fontane nisu u našoj nadležnosti, ali svakako bismo htjeli da se urede na dobrobit naših građana i grada. Drago mi je da ste me upozorili na loše stanje fontane na Trgu Dražena Petrovića. Poslat ću Gradu prijedlog da je se obnovi i sredi za dobrobit svih nas – rekao nam je predsjednik Gradske četvrti Trešnjevka – sjever Željko Sladović.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje na upit o održavanju tih fontana uputili su nas na Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo. 

Tko je onda odgovoran?

– S Gradom imamo godišnji ugovor za održavanje komunalne infrastrukture. Fontane koje su u našoj nadležnosti redovito održavamo. Od nekih tridesetak fontana po zimi, zbog loših vremenskih uvjeta, radi njih samo deset, a ostale uključujemo 15. ožujka. Prosječno se na održavanje jedne fontane mjesečno potroši oko četiri tisuće kuna, što uključuje četiri čišćenja – objasnio je Mladen Veličković iz Ureda za Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo.

Godišnje se u prosjeku na održavanje potroši tri milijuna kuna, kako kažu iz GSKG-a, a za primjere neodržavanih fontana koje smo im naveli kažu da nisu u njihovoj nadležnosti. U čijoj jesu, očito je nepoznanica. Zato se za brigu o novim fontanama unajmljuju i zaštitari Sokol Marića da ih čuvaju.

– To ne ide o trošak Grada, već isključivo izvođača radova koji se obvezuje za sigurnost ugrađene opreme na mjestu fontana – odgovor je iz Grada.

>>VIDEO: Bandić postavio klupice, fontane postale 'dnevni boravak'

Komentara 7

DE
Demostant
15:40 10.01.2013.

Bandić se diskreditira uspješno sam, no uvijek postoje slijepci koji to ne vide

BA
BabaZaba
15:42 10.01.2013.

Pa zar Bandic treba da nam mete dvoriste?

SE
sestrićna
15:30 10.01.2013.

propagandni leci kojima je za cilj diskreditirati bandića prije lokalnih izborra..a ko je naručitelj se zna--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije