Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do 4. srpnja

Festival tolerancije na Bundek donosi 12 sjajnih filmova

14. festival tolerancije
Foto: Festival Tolerancije
1/8
26.06.2020.
u 15:19

Britanski film koji se prikazuje u 21.15 sati producirao je donedavni predsjednik festivala i dvostruki oskarovac Branko Lustig, kojemu će se projekcijom odati počast u prvom izdanju festivala nakon njegove smrti.

Romantična komedija “Dobra godina” redatelja Ridleya Scotta, priča o bankaru koji ponovo otkriva životnu radost s Russellom Croweom u glavnoj ulozi, u nedjelju će na Bundeku otvoriti filmski program 14. Festivala tolerancije koji traje do 4. srpnja i donosi 12 projekcija. Britanski film koji se prikazuje u 21.15 sati producirao je donedavni predsjednik festivala i dvostruki oskarovac Branko Lustig, kojemu će se projekcijom odati počast u prvom izdanju festivala nakon njegove smrti.

Manifestacija će, pak, započeti u 21 sat koncertom glazbenog sastava Soul Beat, a nakon filma atmosferu u amfiteatru zagrijat će DJ Felver. A na popisu filmova koji će se prikazivati, uz Lustigovo remek-djelo, također je nagrađivani dokumentarac “Dijete ljubavi” danske redateljice Eve Mulvad, gorak portret obitelji azilanata koja očajnički želi započeti novi život, ali zapinje “u raljama birokracije”. Tu je i “Triologija ljubavi”, koja objedinjuje filmove “Skidanje”, “Vezanje” i “Rođenje” izraelskog autora Yarona Shanija, a mnogi neće propustiti ni dokumentarac “Tijelo istine” redateljice Evelyn Schels u kojemu je protagonistica slavna konceptualna umjetnica Marina Abramović. Festival će, pak, zatvoriti dokumentarni film “Polusestra” slovenskog redatelja Damjana Kozolea. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije