Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BeerYard festival

Festival koji spaja tri nezavisne scene; craft pivovare, street food i glazbu

BeerYard festival
Foto: Promo
22.08.2017.
u 12:10

SUBOTA 2.9. • VRATA 13:00 • Veliko dvorište Klub Močvara • 40kn (do 01.09.) / 50kn na ulazu •

Drugo izdanje jednodnevnog festivala koji ove godine spaja 3 nezavisne scene - craft pivovare, street food i glazbu. U dvorištu. :)

Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene; craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festival, u svojem drugom izdanju održat će se 2.9.2017. u velikom dvorištu Močvare, na istoj lokaciji na kojoj smo prošle godine započeli ovu lijepu #DoživiHmelj priču. Potaknuti sjajnim prošlogodišnjim komentarima, kako posjetitelja, tako i pivara, ove godine nastavljamo širiti priču, dovodimo strane pivovare i veći broj domaćih, pouzdanije street food objekte i odlične, široj publici relativno nepoznate, nezavisne bendove različitih glazbenih žanrova.

Sa zadovoljstvom možemo reći da Hrvatsku i dalje trese craft groznica jer se broj ljubitelja craft piva povećava, a ponuda domaćih craftova je sve obilnija. Ista stvar se srećom događa i u susjednim zemljama, što je samo plus cijelom craft pokretu na ovim prostorima.

Najveća novost ove godine je da nas očekuju gostovanja stranih pivovara. Naglasak je na Španjolskoj od kuda ćemo ugostiti njih četiri, dok je peta pivovara iz Estonije, a svi predstavnici pivovara će osobno prisustvovati festivalu, sudjelovati u panelima i odgovarati na pitanja posjetitelja. 21 domaće pivovare su trenutno potvrdile dolazak što znači da nas ove godine očekuje preko 25 craft pivovara na festivalu:

5th element

Bad Brewery

Beckers brewery

Bošnjak

Brlog

Bura brew

Crafters

Dubrovačka pivovara

Garden brewery

Križevačka

LAB

Medvedgrad

Mlinarica

Nova runda

Pivionica

Pulfer

Slawoner

Valens

Varionica

Varoška pivovara

Zmajska pivovara

Od stranih pivovara sudjeluju:

Balate brewery (Španjolska)

Gar Gar brewery (Španjolska)

Laugar brewery (Španjolska)

Marina brewery (Španjolska)

Sori brewing company (Estonija)

I ove godine, uz craft pivovare, će se predstaviti i craft pubovi Craft Room,Hop In Craft Beer Bar i ALL IN koji će, između ostalog, za tu priliku točiti piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj.

Prošle godine na festivalu su bila predstavljena 3 edukacijska panela, a s istom praksom nastavljamo i ove godine. U 14h će početi panel na temu Španjolska pivska scena gdje će sudjelovati sve gostujuće pivovare iz Španjolske, a moderator će biti Marko Ožegović s pivskog portala Pivarium. U 16h kreće panel s glavnom temom crowdfundinga pivovare u kojem će glavnu riječ imati Pyry Hurula, direktor i suvlasnik pivovare Sori brewing koja je 2013 godine prikupila oko 500.000,00€ pomoću crowdfunding kampanje bazirane na prodaji udjela u poduzeću. Panel će moderirati Domagoj Jakopović – Ribafish. Na Zadnjem panelu u 18h, craft pivari će predstaviti nacrt za osnivanje udruge malih nezavisnih pivovara.

Unatač prošlogodišnjem otkazivanju pojedinih street food objekata, ponudu hrane ove godine planiramo poboljšati s tri street food objekta, koji su nam već potvrdili svoj dolazak:

American bar dollar – Varaždin

Rocket burger – Zagreb

Bistro Franz – Bjelovar


Glazbeni dio festivala čine četiri domaća benda, a svirka počinje od 19:00 sati.

Nastupaju:

Dno

ThroaTTwisteR

Pičke vrište

Cojones


Ulaznice su u pretprodaji 40 kuna do 01.09., a na dan festivala 50 kuna.

Prodajna mjesta su:
Rockmark, Berislavićeva 13
Dirty Old Empire, Tratinska 18
Hop In Craft Beer Bar, Dubravkin put 3
All in, Draškovićeva 31

Valhalla beer bar, Radićeva 25
Horvati, Rudolfa Bićanića 12
Caffe bar Iks, Nova cesta 100

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije