Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba ilustracija

“Fantastičan svijet linije” u galeriji Kupola

Tomislav Tomić
Tomislav Tomić/KGZ
14.10.2020.
u 08:39

Izložba otvara večeras u 19.30 sati, a traje do 27. studenog.

Ilustracije koje potpisuje Tomislav Tomić krase brojne slikovnice i knjige u Hrvatskoj i inozemstvu, a samo neke od njih su “Priče iz davnine”, zbirka “Hrvatske narodne bajke” i “Metloboj kroz stoljeća”. Dio opusa objavljenih radova, kao i izbor onih koji bi tek mogli ilustrirati neke buduće knjige, može se razgledati na izložbi “Fantastičan svijet linije” u galeriji Kupola u Gradskoj knjižnici na Starčevićevu trgu. Otvara se večeras u 19.30 sati, a traje do 27. studenog.

'Tomislav Tomić pripada krugu zrelih hrvatskih ilustratora, posebno u polju dječje knjige u kojem već dugo djeluje kao suradnik na knjigama brojnih domaćih i stranih pisaca i kao samostalan autor. Na ovoj izložbi, ususret obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige, predstavlja novije radove nastale u suradnji s domaćim i stranim izdavačima i piscima, te slobodne radove kojji že možda krasiti neke buduće knjige. Ako bismo se priklonili naporima različitih stručnjaka koji se bave svojevrsnim klasificiranjem ilustracije za djecu prema njihovoj dobi, moglo bi se zaključiti da je likovni jezik karakterističan za Tomislava Tomića i ovdje predstavljene radove namijenjen onima čije su oči uvježbane za iščitavanje likovnih kumulusa i u njima skrivenih detalja... ...Već pomalo otrcana izreka "slika govori tisuću riječi" potvrđuje se višetruko na primjeru Tomićevih ilustracija, za čiji bi se samo jedan izdvojen i riječima opisan prizor moglo izvesti bezbroj literarnih inaica. Ilustracije nisu samo scena postavljena za odvijanje radnje, nego čitav fantastični svijet nastanjen neobičnim bićima u neobičnim habitatima, a satkan uglavnom od ruko iscrtanih linija i nešto boje - stoji u najavi izložbe koju potpisuje Mirko Škoc. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije