Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo su postali viralni hit

Evo zašto svi klikaju “Pase isprid dućana”

27.02.2017., Zagreb - Hrvoje Franceski, autor Facebook stranice Pasi isprid ducana, na kojoj objavljuje fotografije pasa ispred ducana po Zagrebu uz smijesne opise fotografija i izmisljene price.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
14.03.2017.
u 12:04

Četveronošce koji strpljivo čekaju svoje vlasnike pred trgovinama Hrvoje Frančeski bilježi po cijelome gradu, a fotografije su počeli slati i fanovi

Da je pas čovjekov najbolji prijatelji i dobra terapija protiv depresije, odavno se zna. Ali što je s onima koji nemaju četveronožnog ljubimca? Definitivno će se dobro nasmijati kada odu na Facebook stranicu “Pasi isprid dućana”, na kojoj se svakodnevno objavljuju fotografije ljubimaca “uhvaćenih” po cijelom Zagrebu.

Kobasice su out

Uz svaku je fotografiju i kratka, izmišljena pričica o psu koji strpljivo čeka svog vlasnika ispred trgovine, a iza te pomalo lude, ali zabavne ideje stoji 33-godišnji Hrvoje Frančeski, Bračanin sa zagrebačkom adresom. On je autor stranice nazvane u dalmatinskom štihu i fotografija ljubimaca koje “okine” dok ide po namirnice, na posao, šeće se ulicom... “Sara isprva nije voljela svoju ružičastu maramu. Ona je buntovnica, anarhistica, pasica od akcije, a ne šminkerica za špicu. No, kada je vrijeme bilo gadno, snijeg padao, a hladnoća štipala za vrat, marama joj je bila topla i onda ju je jako zavoljela, makar bila ružičasta. Mirka, koji je gleda sa strane, nije pretjerano briga za maramu. Njemu je Sara lijepa i bez nje”, jedna je od njegovih duhovitih objava koja je oduševila Zagrepčane. U nešto više od mjesec dana stranica je postala viralni hit i skupila oko 1000 lajkova.

– Ideja mi je slučajno pala na pamet. Uvijek sam volio pse i onda sam ih počeo primjećivati ispred dućana. Počeo sam ih i fotkati te otvorio stranicu na Fejsu jer mi se činilo da bi se moglo svidjeti ljudima. Za priče sam prvo upotrebljavao klišeje, poput kobasica, a onda mi je ponestalo inspiracije pa sam morao malo razmisliti što bih još mogao napisati – kroz smijeh će Hrvoje. Stranica mu ne oduzima previše vremena jer dnevno objavljuje po jednu fotografiju i pričicu. S vremenom su ih počeli slati i fanovi, od kojih uglavnom dobiva pohvale.

Pa to je od mog susjeda!

– Dosad nije bilo incidenata ni čudnih (ne)zgoda, nitko me nije pokušao istući jer je mislio da mu želim ukrasti psa. Jedino se jedan čovjek javio da je prepoznao susjedova psa pa je gnjevno komentirao da se ne zove tako kako sam napisao – kaže Frančeski.

Komentara 1

DB
db123
08:32 15.03.2017.

Ana-Marija Kezeric, sto vam je ta rijec Pase pisite da se moze razumjeti. Hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije