Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'gradu fali smijeha'

Evo zašto je zlatar u Vlaškoj nasmijao Zagrepčane

Zlatar Ivan Petek
Foto: Stela Lechpammer
1/3
26.09.2014.
u 14:10

Ivan Petek, obrtnik već 25 godina, prije odlaska na godišnji odmor protekloga ljeta na vrata radnje izvijesio je natpis "Ostaril sam. Otišel sam se malo odmorit.", koji je uveseljavao mnoge građane. Kad se vratio, prolaznici i dalje traže natpis, ulaze u radnju i čestitaju mu na dobroj ideji

S godišnjeg se odmora vratio najhumorističniji zagrebački zlatar. Naime, kad je Ivan Petek ovoga ljeta otišao na more, na vratima svoje radnje ostavio je veliki natpis koji je nasmijao mnoge Zagrepčane: "Ostaril sam. Otišel sam se malo odmorit."

– Ovom gradu fali smijeha, svi hodaju namrgođeni, pa moram ja malo ljude razveseliti – objašnjava zlatar koji obrt u Vlaškoj ulici 78 ima već gotovo 25 godina.

Foto: Stela Lechpammer

Kaže da svaki put kad postavlja informativni natpis pokušava biti originalan. Razlog je tome što su mu službene birokratske obavijesti dosadne, a reakcije građana uvijek su pozitivne.

– Samo se moja žena ljuti, kaže mi da budem ispao bedak pred ljudima i da ju je sram – kroz smijeh prepričava Ivan Petek kojem su prijatelji javili da je njegov natpis završio na internetu i postao jako popularan.

– Ja se ne služim računalom, ali pokazali su mi da sam dobio 2000 onih lajkova, a vidio sam i da su ljudi u komentarima pisali da sam kralj – kaže Petek.

Kad se vratio s godišnjeg, prolaznici i dalje traže natpis, a kada vide da ga nema, ulaze u zlatarnicu i čestitaju mu na dobroj ideji. On pak najavljuje da će njegovi natpisi i dalje uveseljavati prolaznike, a važno je da su dovoljno veliki da ih i stariji vide. Ipak, neće ih biti tijekom zime jer Petek ne voli snijeg i tada ne ide na godišnji odmor.

Komentara 1

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
23:49 27.09.2014.

Dolaze u "radnju"? Ma nemoj. Da nije mozda ducan ili trgovina? Radnja je prelo Drine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije