Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan ljubaznosti u prometu

Evo koliko je vozača stalo na pješačkom prijelazu

30.05.2014., Zagreb - Ucenici Prometne skole su povodom Dana ljubaznosti u prometu zapisivali vozace na krizanju Mesnicke ulice i Ilice.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
31.05.2014.
u 11:00

Deset najsavjesnijih vozača bit će nagrađeno 18. lipnja u AK Siget. U akciji je na 20 prijelaza uočeno 10.828 savjesnih vozača, od njih ukupno 16.059

Ispred Suvaga se jučer gotovo 96 posto vozača zaustavilo ispred pješačkog prijelaza. No, na križanju Kušlanove i Zvonimirove takvih je savjesnih vozača bilo tek 31 posto. Rezultati su to, naime, akcije "Dan ljubaznosti u prometu" koju je osamnaesti put organizirala Služba za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, AK Siget i Školom za cestovni promet.

Cilj je akcije potaknuti tolerantniji odnos između vozača i pješaka, pa je šezdesetak učenika Škole za cestovni promet na 20 pješačkih prijelaza jučer bilježilo ponašanje i jednih i drugih.

Volio bih da se netko mome djetetu zaustavi na pješačkom prijelazu

Tako su učenici Tin Golojuh i Josip Ferdinand Ilijaš na križanju Ilice i Mesničke ulice bilježili registracije savjesnih vozača koji su se zaustavili i tako ušli u nagradno izvlačenje deset najboljih koje će se održati 18. lipnja u AK Siget. Na ukupno 20 pješačkih prijelaza učenici su jučer uočili 10.828 savjesnih vozača od ukupno 16.059 zabilježenih. Među njima je bio i 35-godišnji Andrej Mjeda.

–Imam troje djece. I kako bih bih volio da se netko zaustavi mom djetetu na pješačkom prijelazu, tako i ja radim. Ali, smetaju mi oni pješaci koji su nepažljivi i gledaju u nebo dok prelaze cestu - istaknuo je Mjeda.

Rezultat od 67 posto savjesnih vozača u gradu vrlo je sličan onome lanjskome od 66,98 posto, a čak dvostruko bolji u odnosu na 2000. godinu kada ih je bilo tek 33 posto. 

Komentara 3

Avatar Tiffany79
Tiffany79
17:50 31.05.2014.

Sto se toga tice najbolji smo.Jos nisam vidjela zemlju u kojoj toliko postuju pjesacki prijelaz.Da li radi zakona ili ljubaznosti ne znam ali zahvaljujem svim savjesnim vozacima.

TC
toni_cobra
19:34 31.05.2014.

Interesantno da svakoj ovakvoj akciji PRETHODI NAJAVA, bas me interesira koliko vise (od 31%) bi ih bilo da nema najave. Bitno da se statistika "popravlja" :-(

BO
boston
13:12 31.05.2014.

Stati pjesacima na pjesackom prelazu, to je zakon. Ne ljubaznost, vec zakon. No, kako to vec biva sa zakonima, nitko ih ne postuje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije