Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vama zet i smeće

Evo kamo će odvesti glomazni otpad iz Zagreba

glomazni otpad (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
24.10.2013.
u 13:54

- Kao što mi njih opskrbljujemo pitkom vodom ili kao što do Gorice voze ZET-ovi autobusi, tako će oni nama izaći u susret pa će nekoliko kamiona ondje odvesti glomazni otpad - kazao je Ljubičić.

Glomazni otpad neće ostati na gradskim ulicama, on će se pokupiti i odvesti na deponij u Veliku Goricu. Takav epilog nakon zabrane njegovog odlaganja na odlagalište na Jakuševcu dogovorio je s Velikogoričkim gradonačelnikom predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić.

- Kao što mi njih opskrbljujemo pitkom vodom ili kao što do Gorice voze ZET-ovi autobusi, tako će oni nama izaći u susret pa će nekoliko kamiona ondje odvesti glomazni otpad - kazao je Ljubičić.

Dodao je kako je riječ o bivšem dijelu grada kao što je i Zaprešić i da se s njima i dalje mora njegovati dobra suradnja. Na taj način, pokupit će se glomazni otpad koji su građani već iznijeli na ulice, a Ljubičić je naglasio da građani do proljeća neće moći iznositi glomazni otpad do kada se očekuje i dugoročno riješiti problem.

Ideje

Jedna je od ideja da će se otpad prikupljati i dalje po ulicama ali se neće odlagati posvuda po ulicama već će se za njega postavit veliki kontenjeri koji će se odvoziti nakon što se popune. Takav model Čistoća je već bila pokrenula prije nekoliko godina no navodno je propao jer su se u njima privremeno smjestili Romi koji su odvajali materijale koje mogu prodati. Navodno su se ostali građani žalili jer im Romi nisu dali da u kontenjere ubacuju otpad pa se on i dalje gomilao na javnim površinama, oko kontenjera.

Ljubičić je kazao da je o problemu dozvola na Jakuševcu ovih dana razgovarao i s nadležnim ministrom Mihaelom Zmajlovićem te istaknuo da su stvoreni partnerski odnosi koji će dovesti do dugoročnog rješenja.

>>Poruka Zagrepčanima: Glomazni otpad više ne može na ulice!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije