Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U objektivu Patrika Maceka

Od livade 90-ih do fontana danas: Ovako je teklo 20 godina radova

Izgradnja fontana
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
1/21
01.02.2016.
u 10:40

Jedinstveni multimedijalni materijal fotoreportera Patrika Maceka pogledajte u priloženoj fotogaleriji!

Dugogodišnji kroničar događaja u Zagrebu i fotoreporter Pixsella Patrik Macek zabilježio je kroz video i fotografiju tijek radova od 90-ih godina pa sve do danas na ulazu u središte grada, u Ulici hrvatske bratske zajednice, gdje su danas dvije fontane i u tijeku radovi za nove tri fontane.

Materijali datiraju još iz razdoblja kada je dizan spomenik Većeslavu Holjevcu, a veći naglasak je na novijim radovima, onima izgradnje fontana.

Projekt izgradnje pothodnika, fontana i infrastrukture na zelenoj površini u Ulici Hrvatske bratske zajednice je prvonagrađeni rad arhitektice Helene Pavel Njirić. Projektom su izgrađena dva pothodnika za kvalitetniju prometnu komunikaciju pješaka u naselju Trnje i Kruge.

Multimedijalni sustav fontana omogućuje prikazivanje filmova, reklama i različitih informacija za građane i posjetitelje te je uređena zelena površina sa cvjetnim aranžmanima u obliku grba Europske unije, Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Osim vodenih atrakcija, šetališta i mjesta za odmor i opuštanje za građane, posjetitelje i naše najmlađe, danas je novouređena velika zelena površina i mjesto za održavanje kulturno-zabavnih i sportskih događanja.

Jedinstveni multimedijalni materijal fotoreportera Patrika Maceka pogledajte u priloženoj fotogaleriji!

>> Počela gradnja još tri 'Bandićeve' fontane

Komentara 11

TR
Trnjanec
11:23 01.02.2016.

Je, fakat se između dvije smrdljive izuzetno prometne ceste mogu održavati kulturno-zabavna i sportska događanja. Inače, Kruge su - ne biste vjerovali - istočno od ulice Kruge. Pothodnici spajaju Trnje s Trnjem.

BS
@bserver
13:44 01.02.2016.

Kad će grad postaviti sfingu s likom gradonačelnika?

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:04 01.02.2016.

ovo di je banditos napravil fontanu je najveći idiotizam koji se mogel napravit,fontana se uopće ne vidi,a kaj je najbolje smog od auta je jako ugodan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije