Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje ponude

Evo kako izgleda novi luksuzni hostel u kojem gosti upoznaju Hrvatsku

20.06.2014., Zagreb - U Kranjcevicevoj ulici uskoro se otvara novi hostel pod imenom Moving, vlasnika Zvonka Antunovica.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
21.06.2014.
u 11:00

Moving ima tisuću kvadrata, svaka soba ima kupaonicu, klimu, TV i terasu

Svaka soba ima svoju kupaonicu, terasu, televiziju, klimu i pristup internetu. Na svakom je katu mala kuhinja, a podzemna garaža može primiti 12 vozila. U prizemlju je zajednički dnevni boravak po uzoru na kafić gdje će gosti i doručkovati. Kad se prijave na recepciji, gosti dobivaju karticu za ulazak u sobu, a s njom će moći koristiti i perilicu za rublje, uzimati piće i kavu ili igrati biljar.

Cijene 100-200 kuna

U Kranjčevićevoj 61, naime, početkom srpnja otvara se novi luksuzni hostel Moving.

– U projekt sam uložio nekoliko milijuna kuna jer sam želio da sve bude kvalitetno. No unatoč luksuznom smještaju cijene će biti prilično pristupačne, 100 do 200 kuna, ovisno o broju kreveta – kazao je vlasnik Zvonko Antunović, nećak poznatog biznismena i hotelijera Tomislava Antunovića.

I dok su svi dosadašnji zagrebački hosteli većinom nastali naknadnim preuređivanjem stambenih prostora, Antunović je svoj izgradio od temelja do krova baš za tu namjenu. Hostel se prostire na tisuću četvornih metara, ima pet etaža, a svaka nosi ime drugog hrvatskog grada.

– Cilj mi je bio da se gosti osjećaju ugodno, da imaju na raspolaganju sve što im treba, ali i da bolje upoznaju Hrvatsku. Otuda i ideja tematskih etaža – istaknuo je Antunović.

Najluksuznija je peta etaža "Dubrovnik" gdje su gostima na raspolaganju bračni kreveti s udobnim anatomskim madracima i prostranom terasom.

– Mislim da smo jedinstveni po ponudi jer je smještaj, zapravo, hotelski, ali po niskim hostelskim cijenama – kazao je vlasnik te dodao da ne strahuje zbog konkurencije jer ima, kaže, bolju kvalitetu, cijene i lokaciju.

Pola milijuna noćenja

U Zagrebu je trenutačno 38 hostela, a prije samo nekoliko godina bilo ih je trostruko manje.

Takav trend i ne čudi s obzirom na podatke Turističke zajednice grada Zagreba da je u posljednjih pet mjeseci u Zagrebu bilo čak pola milijuna noćenja, u čemu prednjače gosti iz Italije, Njemačke i SAD-a, dok su po dolascima prvo mjesto zauzeli Korejci.

>>Luksuzni hostel u Kranjčevićevoj na pet etaža

Komentara 3

BO
bosutska
15:09 21.06.2014.

Sve pohvale vlasniki I scakako puno srece. Cijena prihvatljiva lokacija izvrsna ali vidim neki se vec rugaju interijeru pa ima za takove A kategorija pa plati ipak najbrojniji turisti su malo tanjeg badgeta

Avatar dva4u
dva4u
12:49 21.06.2014.

šteta što se nije malo više potrudio oko dizajana - na fotki soba izgleda kao spavaonica u bivšoj jna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije