Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Realizacija do 2023.

Etnografski muzej zatvara se na tri tjedna, na vrhu će urediti vidikovac

Etnografski muzej
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.01.2019.
u 08:50

Radovi na glavnoj zgradi vrijedni su 75 milijuna kuna, a projekt se sufinancira novcem Grada Zagreba i iz EU fondova

Etnografski muzej od 16. se siječnja zatvara za posjetitelje zbog građevinskih radova u tavanskom prostoru. Na vrhu zgrade uredit će ugostiteljski prostor s vidikovcem na Zagreb i gradske krovove u kojemu će se posluživati tradicionalna hrvatska jela.

U prostoru dvorišta, koji Etnografski muzej dijeli s Hrvatskom gospodarskom komorom, izgradit će pak staklenu interpolaciju prezentacijske i interpretativne namjene.

– U suradnji s HGK osmislili smo sadržaje koji će se tijekom cijele godine provoditi u novouređenim prostorima – kažu u Etnografskom muzeju. Obnovit će se i same zgrade te opremiti modernom multimedijalnom opremom kako bi se, ističu također, na inovativan i interaktivan način privukli posjetitelji te predstavili turistički, obrazovni i zabavni sadržaji. Radovi se odvijaju kroz projekt “Obnovljena baština za održivi i pametan razvoj u hiperpovezanom svijetu”, u sklopu kojeg će dio građe iz depoa smjestiti u zgradu stare pivnice u Kačićevoj, a dobit će više prostora u glavnom objektu.

– Obnova će nam omogućiti primjerenije izlaganje postojećih zbirki, ali će se otvoriti i dodatni prostori za eksponate koji trenutačno zbog nedostataka odgovarajućeg prostora nisu dostupni javnosti – kaže ravnateljica Goranka Horjan. Realizacija cijeloga projekta trebala bi biti dovršena do kraja 2023., a muzej će zbog trenutačne faze biti zatvoren do 6. veljače. Radovi na glavnoj zgradi vrijedni su 75 milijuna kuna, a projekt se sufinancira novcem Grada Zagreba i iz EU fondova.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:03 14.01.2019.

Hoćemo li mi u ovoj jasnoj Zemlji dočekati da netko napiše da će se do 2023 godine napraviti proizvodna firma za bar 100 ljudi gdje neće raditi penziji, po mogućnosti? Kada će se sve Vlade od sada početi brinuti gdje će se proizvoditi nešto?! Mostovi, avioni, auti, ceste uglavnom su samo troškovi i zaduživanje "svih Hrvata"? O zaradi nitko ne razmišlja, a naplata odlaska na Sljeme samo je još jedna u nizu pljački građana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije