Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Escape room

Spašavanje svijeta za one koji su željni blagdanske avanture

Zagreb: Soba za interaktivnu igru Exit if you can
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/4
12.12.2017.
u 21:13

Maraton rješavanja raznih zadataka osmislile su četiri zagrebačke tvrtke u čijim će sobama sudionici nakon svake igre dobivati pečate

Ponuda zagrebačkoga Adventa ove je godine bogatija i za neobičan izazov u kojem svaki sudionik može postati – heroj. Četiri tvrtke koje se inače bave osmišljavanjem popularnih “escape room” igara pokrenule su, naime, veliki božićni izazov. Inače u njihovim sobama ekipe od dva do pet igrača imaju sat vremena da uz pomoć rješavanja zagonetki i logičkih zadataka riješe izazov poput bježanja od Drakule, potrage za krunom, spašavanja svijeta od zombija, krađe dragulja...

– Poanta je Adventa da se puno šeće po gradu, a ovo je varijanta šetnje za one koji žele avanturistički provesti blagdane – objasnila je Željka Žmirić iz Exit Gamesa u Petrinjskoj. Ona je osmislila izazov koji je službeno počeo ovog tjedna, a pridružili su mu se Fox in a box, Exit if you can i Escape Art.

Ideja je da ekipa nakon prve sobe dobije “karticu” u kojoj sa svakom odigranom igrom dobije žig, ali i nagradu. Cilj je u mjesec dana proći šest soba, nakon čega je sedmi izazov besplatan. Također, svaki tim ulazi u “bubanj“ za završnu nagradu, a cijeli će izazov biti u božićnom duhu pa će tako biti uređene i sobe.

– Mi si nismo konkurencija jer se svaka soba u pravilu može odigrati samo jednom. Zato nam je cilj međusobno se promovirati, a ovakvi su izazovi odlična ideja i sigurno će ih biti još – zaključila je Fiora Stanić iz tvrtke Exit if you can u Vlaškoj.

Pogledajte i galeriju Zagreb Advent Runa:

Zagreb: Soba za interaktivnu igru Exit if you can
1/23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije