Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan planeta zemlje

Eko košarka i učenje o životu leptira kroz slagalice u Zoološkom vrtu

Foto: ZOO Zagreb
1/4
20.04.2021.
u 12:26

U Zoološkom vrtu mogu se vidjeti vrste koje su, zbog uništavanja njihovih staništa, ugrožene u prirodi te neke poput sabljorogog oriksa i sokorske gugutke koje su tamo već izumrle.

Dan planeta Zemlje je u četvrtak, no u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu. Edukativni program koji će trajati od 11 do 17 sati, djecu i njihove roditelje upoznat će sa štetom koju Zemlji mogu nanijeti klimatske promjene i uništavanje okoliša.

U velikom edukativnom kutku posjetiteljima će se pojasniti snažna međusobna povezanost ljudi, životinja i biljaka. Govorit će se o zanimljivostima vezanima uz život biljaka te tome za što se sve biljke koriste. Među biljkama koje će biti u fokusu, su hrast, trska, kupina, kaktus, duhan i kopriva. Poseban edukativni kutak bit će posvećen raznim načinima uništavanja staništa biljaka i životinja. Edukatori će pojašnjavati kako se erozija tla i zagađenje vode odražavaju na živi svijet. Demonstrirat će kako odgovorno koristiti električnu energiju, te poticati građane na recikliranje otpada.

Koliko su najmlađi uspješni u razvrstavanju otpada, moći će pokazati u igri Eko košarka, a koliko dobro poznaju životni ciklus leptira, otkrit će zabavna slagalica s fazama tog ciklusa. Uništavanje okoliša negativno se odražava na mnogobrojne vrste životinja – od najmanjih do najvećih. U Zoološkom vrtu mogu se vidjeti vrste koje su, zbog uništavanja njihovih staništa, ugrožene u prirodi te neke poput sabljorogog oriksa i sokorske gugutke koje su tamo već izumrle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije